Kadeti počeli pripreme za MI u Egiptu

Muška kadetska reprezentacija okupila se u Podgorici i počela priprema za Mediteransko prvenstvo koje je na programu od 18. do 24. februara u Egiptu.

Selektor Brano Božović na pripremama računa na 18 igrača, nakon čega će odraditi konačan spisak za predstojeći šampionat. Uz zadovoljstvo što na raspolaganju ima sve igrače, selektor Božović istakao je da vjeruje da će se momci u najboljem svjetlu predstaviti u jakoj konkurenciji u Egiptu. Na Mediteranskom prvenstvu pored domaćina Egipta, nastupiće Alžir, Egipat, Francuska, Saudijska Arabija, Italija, Libija, Rumunija, Maroko, Rumunija, Tunis, Turska i Ujedinjeni Arapski Emirati.

– Poslije provjera koje smo imali u Makedoniji i Mađarskoj, napokon smo kompletni i svi igrači su došli u dobrom zdravstvenom stanju. Predstojeće takmičenje će nam pokazati kvalitet tima, a vjerujem da ćemo se prikazati u najboljem svjetlu. Većina igrača je iz Lovćena i Mornara, a tu su i dva momka koja nastupaju u Sloveniji što je vrlo dobro za njih jer igraju u mnogo jačoj ligi nego što je naša i imaju bolje uslove za rad i napredak. Očekuje nas pet utakmica u samo tri dana, nakon čega slijedi razigravanje za plasman. To je novi sistem takmičenja i za momke i za mene, ali nadam se da ćemo se uklopiti i da će se pokazati da smo se dobro uigrali kroz turnire na kojima smo nastupili – kazao je selektor Božović.

Na spisku selektora Božovića su golmani Vasilije Vujović(Lovćen) i Miloš Milačić (Perper Handball), lijeva krila Mateja Džarić (Mornar 7) i Luka Nikolić (Budvanska rivijera), bekovi Arsenije Dragašević, Radoica Čepić (Rudar), Luka Barjaktarović (Mornar 7), Marko Abramović i Bogdan Mijušković (Dobova, Slovenija), Luka Vukićević (Perper handball), Aleksa Lasica i Aleksa Jokić (Budvanska rivijera), desna krila Lazar Gvozdenović (Mornar 7) i Vojislav Vukić (Ivangrad), te pivoti Elmin Junuz (Rudar), Uroš Rakočević (Mornar 7) i Nikola Đurković i Darko Pejović(Perper Handball).

Reprezentacija će na pripremama u Podgorici boraviti do subote, nakon čega slijedi put u Egipat.

Share.

Comments are closed.