Jubilej vrijedan pažnje: 30 godina od osvajanja prvog mjesta kadeta FK Mornar

Krajem maja mjeseca navršava se 30 godina od osvajanja prvog održanog takmičenja Kadetske Lige Crne Gore. U toj ligi učestvovale su četiri ekipe: Mornar, Budućnost, Sutjeska i Mogren. Igralo se po šestostrukom bod sistemu, a ekipa Mornara je osvojila prvo mjesto, druga je bila Budućnost, treća Sutjeska, a četvrto mjesto je osvojio Mogren.

Nastupali su igrači rođeni u drugoj polovini 1973. i mlađi koji su sezonu kasnije u kategoriji omladinaca osvojili Kup Crne Gore. Ova ekipa smatra se jednom od boljih selekcija u dugoj istoriji kluba.

Prof. Vasilije Vasko Milošević

– Imali smo namjeru da ovaj jubilej proslavimo okupljanjem igrača i dodijelom plaketa, ali zbog pandemije morali smo da odustanemo – kazao je Vasko Milošević, trener ove ekipe.

Kadeti FK Mornar

Ovaj istorijski uspjeh su ostvarili Dejan Aleksijević, Aleksandar Brajović, Dejan Račić, Dušan Nedić, Edin Duraković, Predrag Škerović, Branko Simonović, Milorad Đonović, Bojan Petranović, Goran Ristović, Rudolf Marčić, Obren Sarić, pok. Vladan Stajović, Boris Ljutica, Dejan Martinić i Zoran Đurašković, dok je šef stručnog štaba bio Vasilije Vasko Milošević.

Share.

Comments are closed.