Jedna od najboljih španskih ekipa, Tenerife, gostuje u Baru

Poslije Partizana, još jedan veliki klub dolazi u Bar. U okviru drugog kola „C“ grupe FIBA Lige šampiona, sjutra (utorak) od 18,30 časova, Mornar će odmjeriti snage sa Tenerifima.

U svojoj debitantskoj sezoni u Evropi, prije tri godine, takođe u FIBA Ligi šampiona, Barani su doživjeli najteži poraz u svim takmičenjima upravo od Tenerifa, u gostima, 103:57. Španci su bili bolji i u Baru (89:72). Meč na Tenerifima odigran je 26. oktobra 2016, takođe u drugom kolu Lige šampiona.

– Ne treba trošiti riječi o Tenerifima. To je jedna od najboljih ekipa u Španji, sastavljena od vrhunskih igrača na svim pozicijama. Igraju veoma brzo, kao i sve španske ekipe, a kad god ugrabe odmah se dižu za tri poena. Imaju podjednako dobru i unutrašnju i spoljnu igru. Tenerife su ne samo u užem krugu favorita za prvo mjesto u našoj grupi, nego i za trofej u Ligi šampiona. Biće to veoma teška utakmica. Ne smiju nam se ponoviti greške iz mečeva s Rigom i Partizanom, ona ničim izazvana brzopletost poslije vođstva. Kao da želimo da meč riješimo što prije, a u stvari do svake pobjede i u ABA ligi i u Ligi šampiona, mukotrpan je put. Moramo igrati strpljivo i mudro da bismo stekli eventualne šanse da ih iznenadimo – kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

Po njegovim riječima, Mornar će biti u problemu ukoliko Nidam ne bude mogao da igra zbog povrede zadobijene u meču s Partizanom, a na Vranješa moći će da računa, po svemu sudeći, za meč sa Primorskom, iduće subote, u četvrtom kolu ABA lige.

Sjutrašnji (utorak) duel između Mornara i Tenerifa, u dvorani Topolica, počinje u 18,30 časova. Ulaznica staje 3 eura.

Share.

Comments are closed.