Ismet Mustafić pobjednik izbornog turnira ŠK “Rumija 1998”

Partijama 10. kola završen je izborni turnir ŠK “Rumija 1998” za nastup u Prvoj ligi koja počinje 17.septembra. Pobjednik turnira je Ismet Mustafić, igrač sa najvećim rejtingom, koji je osvojio 9,5 poena, (7 pobjeda i 5 remija).

Isti broj poena osvojio je drugoplasirani Rodoljub Pikula pa je pobjeda Mustafića u međusobnom meču odlučila prvaka. Treći je Aleksandar Plamenac sa 8 poena, četvrti Nenad Alekić sa 7,5 poena koliko je osvojio i petoplasirani Gano Biša. Odličan turnir odigrao je omladinski prvak kluba Marin Šaltić koji je osvojio 5,5 poena kao i Dr Gojko Baranin koji je upisao 5 pobjeda.

Dobru igru pruzili su i pioniri Vasilije Radulović i Adil Kojić koji spremno dočekuju prvenstvo mladih šahista koje počinje u srijedu 25. avgusta u Sutomoru.

Za najbolju partiju turnira proglašena je pobjeda Pikule protiv Lekića.

Nagrade najuspješnijima uručio je Dušan Kalinić dugogodišnji sekretar i funkcioner kluba. Nakon izbornog turnira utvrđen je i sastav od 14 igrača za takmičenje u Prvoj ligi. Iz ŠK “Rumija 1998” su saopštili da je u planu nekoliko turnira u ubrzanom šahu u septembru i oktobru kao i upis novih polaznika za Školu šaha.

Share.

Comments are closed.