Iskra pobijedila Mornar

Mornar – Iskra 0:2 (0:1)

Bar, pomoćni teren SRC “Topolica”, gledalaca oko 100.
Glavni sudija: Luka Radulović (Budva), pomoćnici Ćetković (Ulcinj) i Vujović (Bar).

Strijelci: Darko Nikač u 39. i Savo Gazivoda u 83. minutu.

Mornar: Popović, Stevanović, Kajević, Baošić, Vukotić, Kaluđerović, Ćetković, Škrijelj, Mekoj, Raičević, Vujačić.

Igrali su još: Aković, Okamoto, Seratlić, Ljutica, Marković, Cvijović, Kacić, Habibović, Karamanaga.

Iskra: Kordić, Kumburović, O. Obradović, Šaletić, Rađen, Boljević, B. Obradović, Đoljaj, Nikač, Popović, Muharemović.

Igrali su još: Radusinović, Knežević, Perović, Marković, M. Perović, Pavlićević, Uskoković, Gazivoda, Beregnaj, Pavićević, Z. Perović.

Sa utakmice u Baru

Fudbaleri danilovgradske Iskre pobijedili su danas u Baru domaći Mornar 2:0, u novom pripremnom susretu.

Bio je ovo četvrti pripremni meč za Barane uoči nastavka proljećnog dijela sezone i bilo je vidljivo da su noge još uvijek “teške” od napornih treninga ali i utakmica.

Ipak, i pored toga gledali smo zanimljivu fudbalsku predstavu sa dosta trčanja ali i šansi na obje strane.

Naročito su izgledne prilike stvorili domaći fudbaleri koji su u tri navrata u prvom poluvremenu mogli do gola preko Ćetkovića, Raičevića i Vujačića, ali je Kordić odlično intervenisao.

U jeku terenske inicijative domaćih, gosti su poveli lijepim golom Darka Nikača u 39. minutu, da bi u nastavku uglavnom gledali sličnu sliku.

Domaći su pokušavali da dođu do gola, Danilovgrađani se znalački branili, ali i pokušavali da ugroze gol Mornara.

Iz jedne takve prilike bivši igrač Mornara Savo Gazivoda je u 83. minutu pogodio za konačnih 2:0 za Iskru.

Mornar – Iskra

“Imali smo nekoliko šansi, ali ih nijesmo iskoristili, na drugoj strani oni su iz ne baš neke igre postigli dva gola i zasluženo pobijedili. Teška utakmica za oba tima, još uvijek smo u pripremnom periodu, umorni smo a i noge su teške. U kratkom periodu smo odigrali dosta utakmica, a pred nama su još dva pripremna meča sa Grbljem i Otrantom. U svakom slučaju sve teče prema planu kada su pripreme u pitanju, imamo dobre uslove, najbitnije je da spremni dočekamo prvo kolo protiv Rudara u Pljevljima. Generalno, suština ovih pripremnih utakmica je dobro trčanje što smo mislim i pokazali danas, dok je rezultat u drugom planu. Mnogo je bitnije da svježi i orni dočekamo 18. februar, što ne smunjam da će tako i biti” rekao je kapiten Mornara Aleksandar Vujačić.

Sa utakmice u Baru

Na drugoj strani i trener Iskre Aleksandar Nedović je bio zadovoljan provjerom.

“Ovo je treća nedjelja rada, oba tima su umorna, ali generalno zadovoljan sam današnjom provjerom. Lopta nikad u ovom dijelu priprema ne sluša kako želimo, ali nije bilo loše. Mornar je stvorio dosta šansi, na drugoj strani, lopta je u tom dijelu kod igrača koji će uglavnom nositi glavni teret u prvenstvu kod nas išla na način koji tražimo i na koji insisistiramo. Još nekih 20-tak dana je ostalo do nastavka sezone, još uvijek tražimo dva – tri igraća koji bi pojačali roster i koji bi nam donijeli širinu. U zimskom prelaznom roku je teško dovesti pojačanja, ali novi sportski direktor radi sjajan posao i nadam se da ćemo do početka prolječnog dijela biti jači za par igrača. Sa druge strane otišao je samo Damir Kojašević. U planu su još tri utakmice, protiv Mladosti iz Lješkopolja, protiv Slobode iz Užica ovdje u Baru i generalka protiv Petrovca” rekao je Nedović.

Share.

Comments are closed.