IMZE: Zlato za žensku i mušku košarkašku reprezentaciju Crne Gore

Bar i dvorana Topolica, bili su srećne ruke za naše košarkaške reprezentativke i reprezentativce. Iako su dan ranije obezbijedile zlatnu medalju, košarkašice Crne Gore su danas pobjedom protiv reprezentacije Monaka 56-46, završile učešće na Igrama malih zemalja Evrope.

Izabranice Jelene Škerović su bile dominantne u svih pet utakmica na turniru. Redom su pobjeđivale Maltu, Kipar, Island, Luksemburg i danas Monako.

Dragana Živković je sa 16 poena predvodila “crvene” do nove pobjede, a pratile su je Milena Jakšić sa 13 i Baranka Marija Leković sa 12 postignutih poena.

U timu Monaka, Aleksandra Vensikua, ubacila je 15 poena.

Pored njih, na postolje će se još popeti reprezentacije Islanda (srebro), i Luksemburga (bronza).

*       *       *

Košarkaška reprezentacija Crne Gore osvojila je zlatno odličje na Igrama malih zemalja Evrope pobijedivši u odlučujućem meču ekipu Luksemburga 93-91.

Meč koji je odlučivao ko će se okititi zlatnom medaljom bio je neizvjestan do samog kraja.

Iako su zabranici Dušana Dubljevića na poluvremenu imali rezultatski zaostatak od sedam poena uspjeli su tokom treće dionice da se potpuno vrate u meč i tokom posljednjeg perioda igre sačuvaju stečenu prednost i stignu do važne pobjede i zlatne medalje.

Igor Drobnjak i Miloš Popović vodili su “crvene” do najvisočijeg stepenika na podijumu. Drobnjak je postigao 22 a Popović 21 poen.

U ekipi Luksemburga, Bob Melcher je ubacio 27 a Tomas Grun 23 poena.

Bronzana medalja pripala je reprezentaciji Islanda.

Share.

Comments are closed.