IMZE: Ljiljana Matović zlatna u troskoku, Kristijan Subotić i Srđan Marić srebrni u štafeti 4×100 metara

Crnogorska atletičarka Ljiljana Matović osvojila je zlatnu medalju u troskoku na Igrama malih zemalja Evrope, koje se održavaju u našoj zemlji.

Sjajna Baranka je do zlatnog odličja došla skokom od 12 metara i 82 centimetra. Srebro je pripalo Maltežanki Klari Azopardi (12,3) i Irma Gunarsdotir (12,09).

-“Osjećaj je lijep, znala sam da sam spremna za rekord, ali svakako nijesam očekivala ovakav rezultat. Skočila sam skoro metar dalje, imala sam danas kako su mi kazalai još bolje daljine u prestupima, što pokazuje da u nastavku sezone mogu očekivati još bolje rezultate, kazala je Ljiljana Matović.

Ljiljana sa sestrićem Aleksandrom

Kristina Rakočević je u disciplini “bacanje diska” ostvarila rezultat od 52.94 metra, koji joj je donio drugu poziciju i srebrnu medalju.

Ispred Kristine se našla Kipranka, Androniki Lada, koja je osvojila zlatnu medalju, rezultatom od 54.6 metara, dok je bronzu osvojila Kristin Karlsdotir sa Islanda.

-“Zaista ne znam što mi se danas desilo, kao da sam imala tremu pred svojom publikom, pred svojim roditeljima. Disk mi je svo vrijeme ispadao iz ruke, tako da nijedan hitac nijsam pogodila kako valja. Sezona je tek počela, biće svakako još dobrih rezultata, kazala je Kristina Rakočević.

Kristina Rakočević

Naša muška štafeta u sastavu: Luka Rakić, Kristijan Subotić (Mornar Bar), Edin Erović i Srdan Marić (Mornar Bar), osvojila je srebro u trci 4 x 100 metara, u vremenu 42.51 sekunde. 

Zlatom se okitila štafeta San Marina, što je ujedno i prvo zlato za ovu državu na Igrama, dok su bronzani bili momci sa Islanda.

-“Nijesmo se toliko mnogo pripremali za ovu štafetu, malo smo poradili na njoj desetak minuta prije starta. Imali smo optimizam i nadali se da možemo da istrčimo najbolje što možemo, kao i osvajanju medalje tako da smo svi srećni poslije ove medalje. Što se tiče moje forme ona je u stagnaciji zbog fakultetskih obaveza u Sloveniji, ali tek je početak sezone i očekujem daleko bolje izdanje, kazao je Luka Rakić.

Do medalje, ali bronzane stigao je i Darko Pešić – dvadesetšestogodišnji Cetinjanin trku na 110 metara sa preponama završio je za 14 sekundi i 86 stotinki. 

Zlatna medalja pripala je Luksemburžaninu Frankoi Graileu koji je pomenutu dionicu istrčao za 14,52 sekunde, dok je srebro osvojio Isak oli Trastason sa Islanda sa rezultatom 14,85.

U trci na 10 000 metara, Slađana Perunović je ostvarila treće najbolje vrijeme i osvojila bronzanu medalju. Slađana je trku završila u vremenu 36:23.62.

Zlato je pripalo Lizi Bezini sa Malte a srebrom se okitila Dagmara Ana Handžlik sa Kipra. 

Slađana Perunović

-“Prezadovoljna sam rezultatom, ali ostaje žal što na 5.000 nijesam istrčala daleko bolje jer sam u toj disciplini očekivala medalju. Ovo je moja deveta medalja sa Igara, ukupno sedam zlatnih i dvije bronzane medalje, istakla je Slađana Perunović.

U bacanju koplja, član AK Tempo iz Bara, Amir Papazi je u finalu zauzeo šesto mjesto sa rezultatom 59.83 m.

Share.

Comments are closed.