IMZE: Bronzana medalja za Ljiljanu Matović u skoku u dalj uz lični rekord

Kristina Rakočević i Danijel Furtula donijeli su danas Crnoj Gori dvije zlatne medalje na atletskim takmičenjima na Igrama malih zemalja u Baru, dok je Baranka Ljiljana Matović donijela našoj zemlji bronzu.

Kristina je osvojila zlato u bacanju kugle, rezultatom 15.44, u disciplini koja niej njena specijalnost.

-“Jedna od dražih pobjeda u poslednje vrijeme, jer kuglu nijesam bacala tri četiri godine i nijesam u tom treningu. Iznenadila sam sebe najviše ali i publiku. Sjutra od 17,15 h moja disciplina disk, uzbudljiva sezona, prvo takmičenje, malo treme, malo još nekih drugih osjećaja, ali nadam se da će biti dobro, kazala je crnogorska rekorderka za naš Portal Kristina Rakočević.

Kriatina Rakočević

Furtula u bacanju diska ostvario sjajnu daljinu, najbolju ove sezone – 64.15. Taj hitac je blizu njegovog najboljeg rezultata u karijeri – 64.60, koji je postavio prije skoro šest godina. Furtula je bio na domak norme za OI i SP od 65.00 metara.

-“Jeste da je prvo takmičenje na otvorenom, malo ko je očekivao ovakav rezultat, ali najbitnije je da sam ja očekivao, da znam koliko vrijedim.Sigurno da imam rezultat vrijedan pažnje, na nekom ozbiljnom nivou. Malo je falilo da se baci norma za Svjetsko prvenstvo, ali bitno je da sam u formi i da iz takmičenja u takmičenje pokazujem da vrijedim. Pred svojom publikom je lijepo pobijediti, naročito kada imate u konkurenciji takmičara sa Islanda koji ima rezultat preko 65 metara. Prije 15 dana smo završili bazične pripreme, tako da je eško očekivati odmah na startu neki ozbiljniji rezultat, a to mislim na 65 ili 66 metara što je svjetski vrh, ali mi je drago da jai z takmičenja u takmičenje pokazujem da idem naprijed i nada mse da norma za SP i Olimpijdu neće biti problem, rekao je za Bar info Danije Furtula.

Danijel Furtula

U bacanju diska Ivan Kukuličić je osvojio četvrto mjesto (54.55).

Pored zlatnih Kristine i Danijela, crnogorska atletika ima i dvije bronze.

Bronzanu medalju osvojila je Baranka Ljiljana Matović u skoku u dalj, rezultatom 5.98, što je njen lični rekord koji je popravila za šest centimetara.

Ljiljana sa sestrićem, njenom najvećom podrškom

-“Zadovoljna sam ovim skokom na početku sezone. Naporno sam trenirala i spremna sam za skok preko šest metara. Žao mije što nije bilo danas pred mojom publikom, ali se nadam da će biti već na sledećem takmičenju. Već sjutra me na Igrama u Baru očekuje finale u troskoku i potrudiću se da i tu sovojim medalju za Crnu Goru. Spremna sam, daću sve od sebe i očekujem rekord Crne Gore. Nakon Igara u Baru očekuju me mitinzi po Crnoj Gori, Srbiji i BiH, kao i Prvenstvo Evrope u ekipnoj konkurenciji I nadam sed najboljem, kazala je Ljiljana Matović.

Ispred nje bile su Islanđanka Hafdis Sigurđarsdotir (6.42) i Filipa Fotopulu sa Kipra (6.23).

Treći je bio i Darko Pešić u skoku s motkom, s preskočenih 4.4 metra.

Kipranin Nikandros Stlijanu je bio prvi (5.4), dok je drugo mjesto osvojio Džo Seil iz Luksemburga (4.9).

U polufinalnoj grupi na 200 metara, članica Mornara Sara Ratknić je je bila peta sa vremenom 27.16.

U finalu na 400 metara, član Mornara Srđan Marić je bio sedmi u vremenu 49.83, dok je Marić u polufinalu trke na 200 metara odustao.

Sjutra trećeg poslednjeg dana atletskih takmičenja u Baru, na programu su sve sama finala: 110 metara prepone za muškarce, troskok žene, skok u vis za muškarce, 100 prepone žene, 200 metara žene, 200 metara muškarci, 10.000 metara žene, disk žene, 10.000 metara muškarci, troskok muškarci, štafeta 4×100 žene, štafeta 4×100 muškarci i 4×400 muškarci. Program počinje u 16 sati i traje do 19 sati i 30 minuta.

Share.

Comments are closed.