I ove godine Downhill bike trka na Sutormanu

Biciklistički klub „AMSK Sutorman“, u saradnji sa Turističkom organizacijom i Opštinom Bar, i ove godine organizuje veliku međunarodnu „Downhill bike“ trku na Sutormanu.

Tradicionalna trka, koja se već deveti put održava na obroncima planine Sutorman, biće održana od 28 – 29. maja. Predsjednik kluba „AMSK Sutorman“, Aleksandar Trifunović naveo je da je uložen veliki trud da se staza za trku adekvatno pripremi, a očekuje više od 30 takmičara iz Crne Gore i zemalja okruženja.

„Za ljubitelje aktivnog odmora, ekstremnih sportova, kao i svih avanturista željnih ove vrste andrenalina ‘Downhill bike’ trka je pravi izazov.

‘Downhill bike’ je veoma popularan sport gdje, pored domaćih takmičara, turisti pokazuju najviše interesovanja za učešće u trci. Ovaj sport crpi mnoštvo ulaganja, kako u pripremi staze, tako i u opremi, s obzirom da se koriste specijalna bicikla predviđena za brdska područja. Tipovi ovih bicikala su sačinjena su od masivnih metala i shodno tim karakteristikama veoma su teška i jaka, ali pružaju veću stabilnost i maksimalno ubrzanje. Bezbjednost u ovom tipu sporta je od ključnog značaja, imajući u vidu velike brzine prilikom spusta i samog balansiranja na neravnim terenima“, navodi se u saopštenju organizatora.

Iz TOB-a napominju da je „Downhill bike trka Sutorman 2022“, kao dio aktivnog odmora, idealna prilika za promociju veoma bogatog zaleđa grada Bara, ujedno i zdravih stilova života. S obzirom na povećanje broja interesanata, Turistička organizacija Bar ima u planu kontinuirano održavanje ove tradicije.

Share.

Comments are closed.