Hadžićanke savladale Mornar 7 i osvojile međunarodni turnir

Rukometašice Hadžića pobjednice su prvog “Hadžići Cupa 2022.”, koji je utakmicama za plasman sinoć završen. Nakon sjajnog prvog dana i odličnih utakmicama u polufinalnim duelima, u finalnom susretu su se sastali RK Hadžići Interlogistic i ŽRK Mornar 7 iz Bara, a domaći tim je slavio pobjedu rezultatom 30:27.

U dosta izjednačenoj utakmici, domaći tim predvođen Adnom Halebić je na poluvrijeme otišao sa tri pogotka prednosti. Rezultat je glasio 16:13.

U drugom dijelu susreta slična situacija na parketu dvorane u Hadžićima, a tri pogotka prednosti iz prvog dijela domaće su uspjele sačuvati do kraja susreta te tako pobjedom rezultatom 30:27, osvojiti prvo mjesto i trofej namijenjen pobjedniku.

Halebić je bila najefikasnija u pobjedničkom timu sa 11 pogodaka, dok je Sara Blečić postigla šest. U redovima poražene ekipe Anita Muratović je postigla šest, dok su Tina Truš, Mela Mehmedović i Indira Mujić postigle po pet.

U duelu za treće mjesto ŽRK Ulcinj je preokretom u drugom dijelu utakmice stigao do pobjede protiv ŽRK Ilidža i tako osvojio treće mjesto.

Tim sa ilidže je imao prednost nakon prvih 30 minuta (12:11), ali su gošće iz Crne Gore na kraju slavile pobjedu rezultatom 27:23.

Osim kolektivnih nagrada dodijelejne su i pojedinačne nagrade. Tako je Adriana Matas iz Mornara, proglašena za najboljeg golmana, Adna Halebić iz Hadžića je ponijela titulu najbolje rukometašice, dok je najbolji strijelac Aleksandra Nišavić iz Ulcinja.

Share.

Comments are closed.