Gimnazija „Niko Rolović“ obezbijedila nastup na Evropskom prvenstvu u odbojci

Muška odbojkaška ekipa Gimazije „Niko Rolović“ pobjedom na Državnom prvenstvu izborila je učešće na Evropskom prvenstvu srednjih škola koje će se održati od 21. – 27. maja 2023. godine u Trebinju.

Odbojkaši barske Gimnazije, maestralnom i maštovitom igrom nadigrali  su sve svoje rivale počev od opštinskog prvenstva, regionalnog da bi i na državnom prvenstvu, koje je održano u Podgorici 22. decembra. ubjedljivo pobijedili svoje rivale sa po 2:0.

Prvo su savladali ekipu Srednje elektro – ekonomske škole iz Bijelog Polja a u finalu i Gimnaziju „Slobodan Škerović“ iz Podgorice.

Uspjeh barskih gimnazijalaca je veći tim prije što je u Podgoricu došlo samo 6 igrača jer je ostatak ekipe otputovao u Novi Sad sa svojim odbojkaškim klubom na tradicionalni novogodišnji turnir. Pobjedničku ekipu koja će predstavljati Bar i Crnu Goru na Evropskom prvenstvu činili su: Luka Vujošević, Božidar Petković, Damir Ramović, Ivan Martinović, Amar Muratović i Aleksandar Smolović i profesor Lazar Macanović.

Odbojkašice Gimnazije

Ostaje žal što ženska ekipa ove godine, inače trostruki državni prvak u dramatičnom finalu, gdje su imale tri set lopte u prvom setu, u taj breku nije uspjela da se domogne titule. Poražena je od domaće ekipe Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice sa 15:13, odnosno 2:1 u setovima i zauzevši drugo mjesto.

Prije finala ubjedljivo je savladana ekipa Gimnazije „Milivoje Dobrašinović“ iz Bijelog Polja sa 2:0.

Najbolje u ekipi barskih srednjoškolki bile su: Maša Dragojević, Mia Ražnatović, Staša Krivokapić i Anđela Durašić.

Nijesu samo to medalje ove godine sa državnih takmičenja gimnazijalaca i gimnazijalki iz Bara. Naime, 20. decembra u Podgorici, su državni prvaci su postali rukometaši ove škole. U prvoj utakmici su  savladala ekipu Srednje stručne škole „Ivan Uskoković“ iz Podgorice sa ubjedljivih 18 : 9 a u finalu i Srednju mješovitu školu iz Andrijevice u neizvjesnom meču ali opet sigurnom igrom u finišu – 12:10.

Rukometaši Gimnazije

Za barske gimnazijalce igrali su: Luka Bjelojević, Almin Agović, Viktor Karanikić, Miloš Raketić, Balša Đoković i učenici prvog razreda koji su već dali veliki doprinos pobjedi: Dražen Peruničić, Vojin Bjelojević,  Luka Novaković, Vuk Lalošević i Stefan Đoković.

Rukometašice Gimnazije „Niko Rolović“ su osvojile drugo mjesto iza gotovo kompletne kadetske reprezentacije Crne Gore koja je igrala za Gimnaziju „Slobodan Škerović iz Podgorice.

Treće mjesto zauzela je ekipa Srednje mješovite škole iz Andrijevice.

Za srednjoškolke iz Bara nastupale su: Mateja Marvučić, Staša Mandić, Uma Hot, Anastasija Golić, Mina Šturanović, Vasilisa Nišavić, Mihana Škretović i Dehila Rašketić. Rukometne ekipe Gimnazije vodio je prof. Mladen Obradović.

Rukometašice Gimnazije

Ako se zna da je Gimnazija iz Bara u maju mjesecu osvojila na državnom prvenstvu i oba prva mjesta (muškarci i djevojke) u atletici, time je kompetirana niskasjajnih rezultata u godini na izmaku, još jednom postavši najuspješnija srednja škola u Crnoj Gori.

Share.

Comments are closed.