Gimnazija „Niko Rolović“ državni prvak u odbojci

Na državnom takmičenju u odbojci učenice Gimnazije „Niko Rolović“ osvojile su titulu državnog prvaka.

Na finalnom takmičenju, koje je održano u ponedjeljak u Bijelom Polju, barske gimnazijalke su još jednom pokazale najviše i zasluženo osvojile prvo mjesto.

Nastupajući na takmičenju kao prvaci južne regije u konkurenciji su im bile Gimnazija „Slobodan Škerović“ iz Podgorice (najbolja u srednjoj regiji) te Gimnazija „Miloje Dobrašinović“ iz Bijelog Polja (prvak sjeverne regije).

Ovo je treća titula državnog prvaka za odbojkašice barske gimnazije od 5 do sada održanih takmičenja uz jedno drugo mjesto.

Za Gimnaziju „Niko Rolović“ na takmičenju u Bijelom Polju su nastupale: Andrea Knežević, Maša Dragojević, Mia Ražnatović, Staša Krivokapić, Lana Labović, Kalina Kovačević, Nađa Medin, Maja Raičević, Nora Šabović i Teodora Adžić, a sa klupe ih je vodio profesor Lazar Macanović.

Muški dio ekipe, Gimnazije „Niko Rolović“ osvojio je drugo mjesto iza Gimnazije „Slobodan Škerović iz Podgorice, a ispred Srednje elektro-ekonomske škole iz Bijelog Polja koja je osvojila treće mjesto.

Ostaje žal za propuštenom prilikom da se osvoji prvo mjesto ali u uzbudljivoj utakmici za prvo mjesto i poslije ubjedljivo osvojenog prvog seta 25:9 došlo je do pada koncetracije i sledeća dva seta su izgubljena na razliku 25:27 i 19:21 u taj breku.

Ipak i osvajanjem drugog mjesta nastavili su kontinuitet osvajanja medalja na državnom takmičenje gdje do sada imaju dva prva i jedno treće mjesto.

Za odbojkaše Gimnazije „Niko Rolović“ nastupali su: Milutin Milić, Aleksa Stahinja, Filip Milić, Petar Nonković, Luka Vujošević, Amar Muratović, Ivan Martinović i Milan Šćepanović a,vodio ih je profesor Lazar Macanović.

Share.

Comments are closed.