Fudbaleri Mornara upalili motore, cilj je Prva liga

Fudbaleri barskog Mornara počeli su večeras pripreme za novu sezonu.  Na okupu su bila 23 igrača, plus tri golmana. Na prozivci su se pored svih novaljila koji su prethodnih dana potpisali ugovore pojavili najnovija akvizicija, napadač Ivan Bulatović koji u Bar dolazi iz prvoligaša FK Podgorica i štoper Ronaldo Rudović koji je Upravi Mornara javio lijepe vijesti da će poslije teške povrede uskoro početi sa treninzima.

Barani još mjerkaju i jednog mladog golmana ispod 21. godine koji bi već sjutra ukoliko se dvije strane dogovore stigao iz aktulenog šampiona, podgoričke Budućnosti.

Šef struke Barana Obren Sarić koji je izvršio prozivku sa svojim pomoćnicima Dejanom Nenezićem i Zoranom Kokom Perovićem, kazao je da pripreme za narednu sezonu kreću u jednoj specifičnoj atmosferi, nakon što je prethodno prvenstvo prekinuto. Naredni period biće prilika da se ekipa što bolje pripremi, te spremno dočeka sezonu.

Barani kako se moglo čuti imaju jasno zacrtan cilj, plasman u Prvu ligu.

– “Po prekidu, odnosno završetku prethodne sezone krenuli smo u pravljenje plana oko dovođenja pojačanja. Plod toga je da je ovdje danas devet novih fudbalera. Kao trener sam razmišljao da treba podmladiti ekipu. Tog mišljenja sam ne samo kad je Mornar u pitanju, već uopšte da u crnogorski fudbal guramo mlade igrače, jer ima talenata, i na njima je budućnost crnogorskog fudbala. Svi igrači koje smo angažovali su mladi, čak četvorica su ispod 21 godine. Mi smo ekipu već kompletirali što se poodavno u ovoj fazi priprema u Mornaru nije dogodilo. To će biti igrački kadar koji će iznijeti ovu sezonu, i mišljenja sam da smo kvalitetno pokriveni na svim pozicijama. U pripreme krećemo zadovoljni, ali moramo voditi računa i o zadravlju igrača – rekao je  Sarić.

Prvoj prozivci prisustvovali su predsjednik UO FK Mornar Nikola Simović i Dušan Raičević – predsjednik Opštine Bar koja je stopostotni vlasnik kluba.

-“Da vas sve pozdravim i poželim uspješan rad. Novajlijama takođe dobrodošlica, da se osjećaju kao kod svoje kuće i da vas sve zaobiđu povrede. Opština će kao i do sada maksimalno stati iza kluba. Na vama je da se dobro spremite, pružite maksimum u sezoni koja nas očekuje, a to znači da svi zajedno se na kraju radujemo povratku u elitu, odnosno u Prvu ligu, rekao je Raičević.

Inače, pored već pomenutih, na prvoj prozivci našli su se Danilo Bracanović (Zlatibor Čajetina), povratnik Jovan Pajović (Podgorica), Mirza Idrizović (Jedinstvo), Mirz Hot (Kom), Slobodan Perišić (Podgorica), Marko Bugarin (Jedinstvo), Demir Škrijelj (Ibar) i Demir Kajević (Petrovac).

Podsjetimo, klub su napustili Radovan Bećirović, Aleksa Đurković, Nikola Vujošević, Božidar Đukić, Japanci Šoja i Kosjuku, dok Sava Gazivoda ima ponudu iz regiona, mada u klubu čine sve kako bi sjajnog fudbalera koji je u prethodnoj polusezoni osvojio srca navijača Mornara zadržali u klubu. Aleksandar Vlahović koji je igrao na “dvojnu” za barski klub vratio u Sutjesku.

U klubu su poznati termini prva dva pripremna meča. Mornar će 3. avgusta odigrati utakmicu sa ekipom Adrie iz Podgorice, dok će pet dana kasnije, 8. avgusta, da se sastanu sa Arsenalom.

Share.

Comments are closed.