Fudbaleri Mornara u srijedu počinju pripreme za drugi dio sezone

Fudbaleri barskog “Mornara” pripreme za drugi dio sezone počinju u srijedu 12. januara. Prozivka će biti obavljena u devet sati, dok će sat kasnije početi prvi trening.

Barani će danas i sjutra obaviti medicinske preglede, odnosno po dvije grupe, a već od srijede kreće naporni trenažni proces.

Prvi dio sezone završili su na šestom mjestu sa 24 boda (po šest pobjeda i remija, odnosno sedam poraza), u klubu su najavili mogućnost dolaska novih fudbalera, ali biće i odlazaka …

“Poslije dužeg odmora krećemo sa radom i siguran sam da svi jedva čekamo da počne trenažni proces. Plan priprema je urađen do tančina, a ono što je najbitnije, sve vrijeme ostajemo u Baru. Imamo ovdje dobre uslove za rad, uz to dosta ekipa je najavilo dolazak na pripreme na Crnogorsko primorje, tako da očekujem uspješan rad”, kazao je za naš portal Andrija Delibašić, šef stručnog štaba FK “Mornar”.

Do 17. februara, za kada je zakazan nastavak sezone, trener “plavo-bijelih” ističe da imaju sasvim dovoljno vremena za kvalitetne pripreme.

“To je neki optimalan period za pripreme. Do prve utakmice nastavka sezone protiv ‘Budućnosti’ planirano je dosta treninga, ali i pripremnih utakmica. U planu je da odigramo pet do šest kontrolnih utakmica, a već mogu da kažem da su zakazana četiri meča. Kako sada stvari stoje sa ‘Sutjeskom’ smo zakazali utakmicu za 28. januar, a prije toga odigraćemo i nešto ‘lakši’ meč sa podgoričkim ‘Ilarionom’. Dogovorena je utakmica sa plavskim ‘Jezerom’, a najvjerovatnije ćemo sa ‘Iskrom’ odigrati i test utakmicu neposredno uoči nastavka sezone. Dakle, u planu je još utakmica, zavisno od toga koje će ekipe iz regiona biti ovdje na pripemama. Ja bih lično volio da to budu jače provjere, odnosno rivali iz Premijer lige BiH ili Super lige Srbije”, dodaje Delibašić.

Kada je o dolascima i odlascima riječ, po svemu sudeći biće ih dosta ove zime na “Topolici”. Već se zna da su nove akvizicije Aleksandar Vujačić, iskusni napadač koji je polusezonu proveo u Petrovcu i Amir Muzurović, visoki ljevonogi defanzivac koji kao “bonus” igrač dolazi iz podgoričke “Budućnosti”. Rođeni Bjelopoljac je sa uspjehom igrao u OFK “Titograd”.  

“To su mjesta gdje su nam svakako trebala pojačanja. O Vujačiću ne treba da trošimo riječi, iskusan igrač, dobro ga poznajem iz naše lige, igrao je u inostranstvu, bio u ‘Budućnosti’ i znam šta i koliko mogu da očekujem kada je o njemu riječ. Ujedno, on će kao rođeni Baranin, ali i igrač sa takvom reputacijom, od proljećnog dijela sezone preuzeti i kapitensku traku. Sa druge strane, od starta je evidentan problem sa mladim ‘bonus’ igračem i mislim da smo i na toj poziciji našli rješenje u mladom Muzuroviću. Radi se o jako perspektivnom igraču, koji je dosta dobro odigrao sezonu u OFK Titogradu, dok po dolasku u Budućnost nije imao mnogo prostora za igru. Mislim da će mu prijati promjena i da će se lako uklopiti u naš sistem rada. To su za sada ta dva fudbalera. Naravno da pričamo sa još igrača oko eventulanih dolazaka. Mislim da su nam potrebna pojačanja i na krilnim pozicijama. Generalno, ja sam od onih trenera koji bi volio da za da svaku poziciju ima po dva podjednako kvalitetna igrača ako je to izvodljivo. Dakle, pokušaćemo da na svakoj poziciji imamo što jaču konkurenciju”, kazao je Delibašić.

Kada je o odlascima riječ biće i njih.

“Imali smo veliki problem oko brojnosti fudbalera na treninzima. Čak po 33 igrača su bila na terenu u toku trenažnog procesa, u toku nedjelje i jako je teško raditi sa tolikim brojem igrača. Da ne govorim sada o imenima, ali biće to igrači koji nijesu dobili pravu minutažu, a neki od njih su i sami izrazili želju za promjenom sredine, odnosno da više igraju. Meni lično je žao što neki igrači nijesu dobili priliku da pokažu koliko mogu, ali jednostavno je bilo teško dati svima šansu, jer nas je nekad bilo i više od 33-je na treningu”, dodaje Delibašić.

Kada je o cilju za ovu polusezonu riječ, mladi strateg ističe da on ostaje isti.

“Liga je veoma izjednačena, jednostavno je takva da ne možeš od početka da zacrtaš neki cilj i kažeš ‘to je to’. Liga je borbena i takmičarska, gdje dvije utakmice ukoliko dobiješ i šest bodova te promovišu u vrh, ali i dva poraza te ‘bacaju’ na dno tabele”, analizira Delibašić i najavljuje …

“Kada je o ‘Mornaru’ riječ, navijači mogu očekivati jednu napadačku i borbenu ekipu. Jednostavno imamo takav profil igrača, pogotovo od centra prema naprijed sa veznim igračima koji imaju nenormalni kvalitet kao što su Ćetković i Škrijelj. Od mog dolaska smo promijenili malo sistem igre, igramo sa tri vezna igrača, dva od njih su ofanzivna, što se dobro pokazalo u nekim utakmicama pred kraj prvog dijela sezone. Evidentno je da stvaramo mnogo više šansi u odnosu na vrijeme kada sam došao. Nastavićemo u tom ritmu, da budemo hrabri, ali ne da idemo glavom bez obzira, već da budemo pametni i disciplinovani prije svega. Tražiću borbenost, odnosno da igrači daju sve od sebe, kako na treningu tako i na utakmicama, a rezultat u sportu je dosta vezan i za faktor sreće. Nekad ne može da se utiče na neke stvari, ali ono što može, a to je minimum da tražim od svojih igrača da bude borba svih 90 minuta. Dakle, navijači mogu očekivati napadačku, disciplinovanu i borbenu ekipu”, kazao je Delibašić.

Zamolili smo stratega Barana da prokomentariše i borbu za titulu, odnosno kako on vidi nastavak proljećne sezone.

“Ništa još nije riješeno, mada po onome što mogu da pročitam u štampi, odnosno čujem iz medija, mislim da je ‘Sutjeska’ napravila sjajan posao što se tiče Janjića koji će ostati još pola godine što je za njih jako bitno, a uz to ako ostane i Jovović, mislim da su glavni favoriti za osvajanje nove titule. Imaju dosta dobru bodovnu prednost, iako smatram da i ‘Dečić’ ima jako dobru ekipu i može da pomrsi konce. Naravno, ni ‘Budućnost’ nikad ne treba izostaviti. Mislim, da između te tri ekipe treba tražiti novog ili starog prvaka, ali za neki korak ispred svih je ‘Sutjeska’”, zaključio je Delibašić.

Zimski prelazni rok u takmičarskoj sezoni 2021/2022 za igrače klubova svih stepena takmičenja, i za igrače klubova malog fudbala i klubova ženskog fudbala, trajaće od 17. januara do 11. februara 2022.godine.

Share.

Comments are closed.