Mornar u derbiju prvog dijela sezone dočekuje lidera: Barska fudbalska tvrđava ostaje neosvojiva za goste sa Zlatice, poručuju iz tabora domaćih

donosi nam veliki fudbalski derbi. Trećeplasirani Mornar ugostiće lidera na tabeli, sastav Koma, u derbiju jeseni.

Zlatičani imaju tri boda prednosti u odnosu na Barane koji su nepobjedivi na svom stadionu, dok su u prošlom kolu “probili led” i u gostima kada je savladana ekipa Grblja.

Kada je stadion u Baru u pitanju, domaći prosto ne znaju za neuspjeh. U svih pet mečeva, barski “plavi” su upisali pobjede. Redom su padali Grbalj, Arsenal, Ibar, Jedinstvo i Bokelj, sve ekipe iz gornjeg dijela tabele !

Jedan od dva poraza u gostima, Mornar je doživio u drugom kolu 29. septembra na Zlatici upravo od Koma. Tada je Kristijan Filipović u 57’ minutu odlučio pobjednika prve utakmice ova dva tima u sezoni.

Sa utakmice u Baru

Barani su po riječima trenera Obrena Sarića u tom meču pružili jednu od najboljih partija u gostima, ali su ostali bez bodova. Od tada su fudbaleri Mornara iz meča u meč podizali formu, ali su povrede i bolest  uoči utakmice u Beranama prije dva kola u neku ruku primorale stratega domaćih da kombinuje sa sastavom.

Ni uoči ovog duela, Sarić neće moći da računa na trojicu fudbalera, Nikolu Bulatovića, Škrijelja i Sekulovića. Ali, po njegovim riječima, iako se radi o napadačima, onog koga nema bez njega se može i mora. To svakako neće poremetiti dobru atmosferu u ekipi.

Stručni štab Mornara

-“Dočekujemo utakmicu u dobrom raspoloženju i potrudićemo se da iskoristimo potencijal koji imamo. Dosadašnjim rezultatima smo pokazali da smo ozbiljna ekipa koja zna šta hoće i koja umije da pobjedjuje na različite načine, ističe šef struke Barana.

Na pitanje, kakva je strategija i na koji način protiv odlične ekipe sa Zlatice se može doći do uspjeha, Sarić otkriva:

-“Ideja je da nametnemo svoj stil igre i da protivnika stavimo u podredjeni pložaj na terenu. To sigurno neće biti lako jer je Kom pokazao da posjeduje kvalitet i jako ih cijenim i poštujem njihov rad i rezultate”.

-“Oćekujem dobru  predstavu, očekujem fudbalski rat u kome ćemo uraditi sve da nastavimo pobjednički niz, rekao je za naš portal šef struke Mornara Obren Sarić.

Sjutrašnju utakmicu koja se igra na glavnom terenu SRC “Topolica”, a počinje u 14 sati i 30 minuta, vodiće arbitar iz Podgorice Vojin Vojinović, sa pomoćnicima Aleksandrom Đikanovićem iz Nikšića i Veselinom Đuranovićem iz Podgorice, dok je četvrti sudija Nikšićanin Branko Odalović.

U istom terminu još će da igraju; Berane – Jedinstvo, Bokelj – Grbalj, Drezga – Arsenal i Ibar – Igalo.

Tabela

1.      Kom           10     7       2       1       18     7       +11   23
2.      Arsenal      10      7       2       1       15     7       +8     23
3.      Mornar     10      6       2       2       17     12     +5     20

4.      Igalo          10       3       5       2       14     8      +6     14
5.      Jedinstvo   10      3       4       3       12     9       +3     13
6.      Berane       10      4       1       5       10     13     -3      13
7.      Ibar            10      3       2       5       7       16     -9      11
8.      Bokelj        10      2       5       3       11     11     0      11
9.      Grbalj        10      1       2       7       7       15     -8       5
10.    Drezga       10      0       3       7       8       21     -13    3

Share.

Comments are closed.