Fudbaleri Mornara protiv Petrovca prekinuli negativan niz na domaćem terenu

Fudbaleri Mornara željeli su pobjedom da odu na mini odmor i pauzu uoči obaveza reprezentacije, ali poslije svega viđenog sinoć na “Topolici” svakako da moraju biti zadovoljni osvajanjem boda. Barani nijesu iskoristili penal u devetom minutu, a u finišu meča samo što je ušao, Rolović je pogodio prečku gola Đurovića. Bilo je još situcija iz kojih su mogli domaći do gola, ali su i Petrovčani preko Vujačićapropustili kolosalnu priliku.

Kad se sve sabere 0:0 je možda i najrealniji ishod.

-“Kad se sve ovako promaši onda moramo biti zadovoljni bodom, jer se ovakve utakmice i gube na kraju. Moram biti zadovoljan, moji igrači su imali ogroman motiv da odu na pauzu kao drugi, ali nijesmo uspjeli. I večeras smo pokazali da igramo ozbiljan fudbal, a kada je o penalu riječ to je moja greška, kazao je trener Barana Slavoljub Bubnja.

Na pitanje da li je utakmicu presudio promašaj Grbića, starteg Barana kaže da nije.

-“Da se razumijemo, zna se uvijek ko izvodi penal u Mornaru, ali decidno nijesmo o tome razgovarali uoči ovog meča da ukoliko se desi ovakva situacija kao večeras, da onaj igrač nad kojim je napravljen penal ne treba i da ga izvede. U tim trenucima nijesam želio da remetim ništa, on je uzeo loptu, ali mislim da to nije odlučilo utakmicu. Svakako da bi nam u nastavku bilo mnogo lakše da smo poveli. Jedino nijesam zadovoljan kako smo djelovali u drugom poluvremenu, odnosno u prvih 15-tak minuta tog dijela utakmice, ali smo kasnije ponovo uzeli stvar u svoje ruke, imali kontrolu, prečku, bolje šanse, ali ono što je bitno da smo poslije poraza od Sutjeske napravili ipak pozitivan rezultat i korak, sve kad se dopisuje. Glava gore imamo 15-tak dana da osvježimo ekipu za ovaj drugi dio jesenjeg dijela sezone. Gledaćemo da igrače što više relaksiramo jer su mnogi u ovih 10-tak kola bili veoma opterćeni. Iako imamo širok roster od 15-tak fudbalera, mnogi od njih su u svim mečevima igrali do 70-80’ minuta, ali takve su bile utakmice, odnosno razvoj stuacije , tj. silom prilika. Dakle, sjajno će nam doći predstojeći dani, da pripremimo ekipu i pokažemo da je Mornar tek počeo da bude u samom vrhu Prve lige”, kazao je Slavoljub Bubanja.

Vladimir Janković – trener Petrovca

Na drugoj strani i trener gostiju Vladimir Janković je bio na kraju zadvoljan poslije svega viđenog osvojenim bodom.

-“Iskreno ne bih ništa posebno isticao sa ovog meča kao posebno važno, osim što je ovo bio primorski derbi. Jedna prava prvenstvena utakmica, prije svega trvda na obje strane. Imali smo svoje prilike koje nijesmo iskoristili. Falilo nam je svakako malo mirnoće u završnici da dođemo do prave lopte. Imali smo par prilika, nijesu iskorišćene. Jednostavno neke navike koje su stekli pojedini igrači još uvijek nijesu iskorijenjene i to utiče na zavšnice. Zadovoljni smo bodom, mislim da je ovo i realan ishod meča, pohavala za oba sastava za fer plej. Generalno, možda utakmica koja nije bila lijepa za oko iz ugla publike, ali što se tiče kvaliteta i ko voli fudbal mogao je svakako da uživa, rekao je trener Petrovca.

Nakon 15-to dnevne pauze, Mornar će 16-og oktobra ugostiti podgoričku Budućnost, dok će Petrovac pod Malim brdom da dočeka Podgoricu.

Share.

Comments are closed.