Fudbaleri Mornara na početku nove drugoligaške sezone dočekuju bivšeg prvoligaša iz Radanovića

Utakmicama prvog kola u nedjelju kreće nova sezona u Drugoj fudbalskoj ligi Crne Gore. U jesenjem dijelu sezone, koji se završava 3. decembra, odigraće se 19 prvenstvenih kola.

Poslije par godina stagnacije i pokušaja stabilizacije klub na svim nivoima, u čemu se kako kažu čelnici Mornara i uspjelo, u novu sezonu Barani ulaze sa velikim, prvoligaškim apetitima.

Napravljen je konkuretan tim i kako su kazali mladi i agilni predsjednik Upravnog odbora kluba Nikola Simović, te šef stručnog štaba Obren Sarić cilj je direktan ulazak u elitu, odnosno Telekom Prvu ligu.

Svakako da to neće biti nimalo lako ostvariti, jer pored standardnih drugoligaških ekipa, tu su povratnici iz elite, Grbalj i Kom, te kotorski Bokelj koji je na kraju prošle sezone igrao “baraž” za popunu Prve lige sa OFK Titogradom.

Za razliku od nekih ranijih sezona kada je tim sklapan u “minut do 12”, Barani su ove sezone već prvog dana priprema na okupu imali sve igrače koje su željeli da dovedu i u punom sastavu odradili kompletne pripreme.

– “Po prekidu, odnosno završetku prethodne sezone krenuli smo u pravljenje plana oko dovođenja pojačanja. Plod toga je da je danas u klubu devet novih fudbalera. Kao trener sam razmišljao da treba podmladiti ekipu. Tog mišljenja sam ne samo kad je Mornar u pitanju, već uopšte da u crnogorski fudbal guramo mlade igrače, jer ima talenata, i na njima je budućnost crnogorskog fudbala. Svi igrači koje smo angažovali su mladi, čak četvorica su ispod 21 godine. Mi smo ekipu na vrijeme kompletirali što se poodavno u uvodnoj fazi priprema u Mornaru nije dogodilo. To će biti igrački kadar koji će iznijeti ovu sezonu, i mišljenja sam da smo kvalitetno pokriveni na svim pozicijama, rekao je vidno zadavoljni šef struke Mornara Obren Sarić.

Barani su u pripremnoj fazi odradili i četiri trening utakmice u kojima su upisali tri trijumfa (Adria 6:0, Bokelj 3:1 i Polet Stars 3:0, dok su sa tivatskim Arsenalom remizirali 0:0.

Na startu nove sezone Barani nijesu mogli zamisliti težeg, ali ni atraktivnijeg rivala na “Topolici”. Dočekuju dojučeršanjeg prvoligaša iz Radanovića koji iako je pretrpio velike igračke promjene između dvije sezone, sigurno ima najviše ambicije kako bi se u ovom rangu zadržao samo jedno ljeto.

-“Ulazimo spremni i sa najvećim ambicijama u prvenstvo, a proteklu nedjelju smo posvetili pripremi za utakmicu protiv Grblja. Očekuje nas teška utakmica, a mi smo se potrudili da kvalitetnim radom u pripremnom periodu obezbijedimo preduslove da ostvarimo povoljan rezultat kako u ovom tako i u narednim mečevima. Da bi ostvarili uspjeh trebamo biti prava, velika i srećna porodica. Timski duh je ispred svega i on daje veliku snagu ekipi. Očekujem da disciplina, zajedništvo i jak karakter budu zaštitni znak Mornara i želim da budemo tim sa jasnim identitetom. Imamo kvalitetan igrački kadar, prepoznatljiv stil igre i daćemo najbolje od sebe da obradujemo ljubitelje fudbala u Baru, kako sjutra tako i u narednim mečevima, rekao je starteg Barana..

Udarni tandem Barana; Obren Sarić i Nikola Simović

Na pitanje da li može da izdiktira 11 igrača koji će početi sjutrašnju utakmicu, Sarić je rekao …

-“Svi igrači odlično treniraju i bore se za mjesto u timu pa ćemo odluku o startnoj jedanaestorici donijeti na sam dan utakmice sa Grbljem, istakao je Sarić.

Sjutrašnji duel na “Topolici” između Mornara i Grblja počinje u 17 sati, a prema pravilima NKT-a biće igran bez prisustva publike. Duel će voditi Vojin Vojinović iz Podgorice sa pomoćnicima Markom Gojkovićem iz Nikšića i Vaskom Dragaševićem iz Podgorice.

Na premijeri nove sezone još će da igraju: Igalo – Jedinstvo, Ibar – Arsenal, Drezga – Kom i Bokelj – Berane.

Shodno odluci donijetoj na sjednici Izvršnog odbora tokom sezone 2020/21 timovi koji nastupaju u Drugoj ligi Crne Gore biće obavezni da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača koja su na dan utakmice mlađa od 21. godinu.

Share.

Comments are closed.