Fudbaleri Mornara počeli pripreme za proljećni dio sezone

Po lijepom pravom proljećnom danu, fudbaleri Mornara su danas počeli pripreme za proljećni dio sezone.

Barski klub je među prvima od drugoligaša počeo sa pripremama koje će trajati 45 dana, a cio trenažni proces biće obavljen u Baru.

Vedra lica, željna dokazivanja, pozitivna atmosfera, sve je to danas bio zaštitni znak na pomoćnom terenu SRC “Topolica”, što garantuje kvalitetan pripremni period.

Zadovoljstvo nije krio ni šef stručnog štaba Obren Sarić.

-Prvi je radni dan, svakako da je moje zadovoljstvo da ćemo se opet družiti poslije poduže pauze. Danas je tu bilo 27 momaka, a svi igrači koji su završili prvi dio sezone, osim Vlahovića koji se danas nije pojavio su bili na prozivci, kao i par momaka koje smo prikljućili pripremama iz naših mlađih selekcija. Sa nama je tu i Škrelja koji se poslije pola godine pauze zbog povrede vratio i očekujem da će vrlo brzo ući u trenažni proces kao i ostali. Očekujemo ovih dana i par pojačanja, minimum na tri pozicije, dva ofanzivna vezna i jednog napadača. Naravno pripreme ćemo iskoristiti da ekipu maksimalno spremimo za napornu polusezonu koja nas očekuje. Pristalica sam agresivnog, napadačkog fudbala, a da bi igrali tako moramo mnogo da trčimo, a da bi mogli da trčimo moramo mnogo da treniramo, a da bi mogli da treniramo moramo biti fokusirani na sve obaveze i živjeti sportski. Upravo na tome ću i insistirati sa stručnim štabom i kolegama i napraviti jednu zdravu, pravu sportsku atmosferu kao što je bilo i do sada. Klub je učinio sve, odnosno uprava da imamo dobre uslove i u jednoj komotnoj atmosferi počnemo sa pripremama, kazao je Sarić.

Na pitanje da li je rano govoriti o pojačanjima, šef struke Mornara je rekao da nije rano o tome pričati.

-“Naprotiv, volio bih da su već danas tu sa nama. Za svakog trenera je dobro da što prije ima ekipu na okupu sa kojom računa za prvenstvo. Iskreno, ukoliko za 15 dana, odnosno prvog februara budem imao kompletiran tim, biću zadvoljan. Uprava svakako radi na tom dijelu posla, ali nije lako u polusezoni dovesti pojačanja jer su svi igrači uglavnom pod ugovorom. Mi iz stručnog štaba smo se izjasnili na kojim pozicijama su nam potrebna pojačanja. Prioritet su centarfor i dva ofanzivna vezna igrača, a ukoliko iskrsne ili se pojavi neki interesantan igrač na drugim pozicijama, reagovaćemo svakako, kaže Sarić za naš Portal i najavljuje da su on i njegovi saradnici do tančina isplanirali pripremni period.

Podmladak Barana

-“U planu je odigravanje sedam kontrolnih utakmica, a ugovoreni su i mečevi sa ekipama Budućnosti i Sutjeske. Kao što je poznato prethodnih par sezona ljubitelji fudbala u Baru nijesu imali priliku da vide naše dvije najbolje ekipe, i zato sam insistirao zajedno sa upravom da u Baru odigramo te dvije utakmice, protiv Budućnosti (30. januar) i Stujeske (11. februar) što će Nikšićanima biti i generalna proba uoči nastavka šampionata. To mi je drago prije svega zbog barskih ljubitelja fudbala, a i meni lično jer sam u ta dva kluba proveo dobar dio igračke karijere. Ugovorene su utakmice sa japanskom ekipom, tivatskim Arsenalom, Polet starsom iz Nikšića, Dečićem, dok će naša generalka biti protiv Bokelja nedjelju dana uoči nastavka šampionata, ističe Sarić.  

Fudbaleri Mornara su jesenji dio sezone završili na sedmom mjestu sa 23 boda – imaju devet bodova manje od plavskog Jezera koji je u zoni “baraža” za popunu Telekom prve lige.

Sručni štab FK Mornar

-Nijesmo opterećni ove sezone moranjem da se domognemo prve lige. Prioritet je stabilizacija kluba na svim niovima, ali sigurno se nećemo predavati dok god bude i matamatičke šanse da zauzemo drugo ili treće mjesto koje vodi u “baraž”. Ako se ukaže prilika, a gledaćemo da tako i bude, jer je start drugog dijela prventva veoma bitan, odnosno tih prvih četiri – pet kola će odrediti gdje ćemo biti. Ali rano je još o tome govoriti, a svakako ćemo probati, rekao je Sarić.

Od prvog minuta radno na Topolici

Šampionat u Drugoj fudbalskoj ligi se nastavlja prvog marta, a Mornar je u okviru 20. kola gost Ibra u Rožajama.

Share.

Comments are closed.