Fudbaleri Hajduka spremno dočekuju nastavak proljećnog dijela sezone

Seniori FK Hajduk uveliko su na treninzima na pomoćnom terenu SRC “Topolica” (večernji treninzi), kao i balon sali gdje su sa radom počeli mnogo ranije.

Trener Robert Barabaš za sada se oslanja na snage iz jesenjeg dijela, uz zvučno pojačanje koje je pristiglo u redove njegove ekipe, ali i bez Bogdana Bogdanovića koji je prešao FK “Igalo”. Pored toga u Hajduku ističu i sjajnu saradnju sa barskim drugoligašem Mornarom, gdje je u jesenjem dijelu sezone nekoliko fudbalera igralo na “dvojnu” registraciju i nadaju se da će ta uspješna saradnja biti nastavljena i u drugom dijelu sezone.

Najzvučnije pojačanje za proljećni dio sezone je Igor Ivanović 28-godišnji napadač koji je branio boje Bratstva, Budućnosti, bio polaznik škole FK Partizan, kao i fudbaler Mogrena. Upravo, poslije gašenja kluba iz Budve u sezoni 2017./18. nastupao je za barski klub, da bi poslije probe u jednom od drugoligaša bio van terena zbog povrede.

Igor Ivanović / foto privatna arhiva

Velikim trudom i voljom vratio se fudbalu i spreman je kako kaže da pomogne Hajduku u napadu u borbi za baraž, odnosno popunu Druge  lige.

Odlaskom Bogdana Bogdanovića bilo je upražnjeno mjesto rasnog centarfora pa je po riječima ljudi iz Hajduka Ivanović pravo rješenje za napadačku liniju Barana.

Igor je uzoran momak, sportista i brat poznatog golmana (i jednog od najboljih igrača crnogorske lige) Saše Ivanovića, inače bivšeg čuvara mreže Mornara, ali i Zete u čuvenoj generaciji sa “Ibrox”-a, kada je prvi šampion Crne Gore nastupao u Ligi šampiona.

Bogdan Bogdanović / foto privatna arhiva

Barani poslije deset odigranih kola trenutno zauzimaju treće mjesto na tabeli sa 19 bodova (6 pobjeda, 1 remi i 3 poraza), koliko ima i drugoplasirani Obilić, dok je lider Igalo sa 23 boda.

Inače, Barani su od prije neki dan u zakup dobili klubsku kancelariju, odnosno svoj kutak i dom u dvorani “Topolica”.

Vasilije Vasko Milošević sa unukom Petrom / foto Sport Bar

“Alfa i omega” kluba Vasilije Vasko Milošević sa svojom unukom Petrom vrijedno vode računa o svakom kutku novih prostorija Hajduka koji nije pretenciozno reći izgleda kao podsjetnik i pravi istorijat ne samo Hajduka već i fudbalskog Bara. Riječ je o pravoj fudbalskoj enciklopediji našeg grada. Naravno, radovi u novoj kancelariji su još uvijek u toku, a po svoj prilici i ona će biti tijesna da sve željeno bude izloženo i prikazano.

Jednostavno, u ovoj kancelariji možete vidjeti i podsjetiti se kroz brojne fotografije mnogih generacija barskog fudbala koji su pronijeli slavu ne samo barskog i crnogorskog fudbala.

Šampionat u Ligi “Jug” biće nastavljen prvog marta utakmicama 12. kola.

Jesenja tabela

1. Igalo                10     7       2       1       25     4       +21   23
2. Obilić              10     6       1       3       22     10     +12   19
3. Hajduk           10     6       1       3       25     15     +10   19
4. Cetinje             9       4       2       3       17     14     +3     14
5. Orjen               9       2       2       5       10     19     -9      8
6. Sloga R.           9       2       0       7       8       25     -17    6
7. Sloga St.B.     9       2       0       7       5       25     -20    6

Share.

Comments are closed.