Finale košarkaškog play – off-a: U srijedu majstorica u Podgorici, Mornar i bez Živanovića

Mornar Barsko zlato je napravio podvig u četvrtoj utakmici finala plej-ofa protiv Budućnosti Volija kada je minus od 22 poena pretvorio u svoj plus od sedam poena i veliki trijumf za majstoricu u Podgorici.

Pokazao je da je tim s karakterom. Imaju ga i igrači i trener Mihailo Pavićević. Mnogi igrači i treneri bi digli ruke poslije 26:48 u sedamnaestom minutu. Izgledalo je da će razgoropađena Budućnost rutinski doći do pehara, njenih deset razigranih igrača, a svi su se upisali u strijelce, djelovalo je toliko moćno da je svaki otpor izgledao uzaludan. Neki navijači Mornara u dvorani već su počeli da se pribojavaju katastrofe. Ali, Pavićević je povukao svoje igrače na „rezervni položaj“, bliže svom košu, odustajući od omiljene borbe „prsa u prsa“. To kao da je zaustavilo u letu gostujuće igrače i njihova prednost je počela da se topi. Na kraju se sasvim istopila i na semaforu je stajalo 78:71, što znači da je Mornar posljednja 23 minuta dobio sa nevjerovatnih 52:23!

Ali, vremena za sređivanje utisaka i uživanja u pobjedi nema. Majstorica u srijedu odlučuje o prvaku. Barane u „Morači“ dočekuju, poslije debakla u „Topolici“, silno motivisani Podgoričani. Trener Pavićević nema iluzija – Budućnost je bliža peharu. 

Mihailo Pavićević

„Dileme nema – Budućnost je favorit za titulu. Svaka utakmica u finalu plej-ofa je priča za sebe, ali, majstorica je majstorica i tu tek svašta može da se dogodi. Za nama je 160 minuta igre u finalu plej-ofa, ostala je još jedna petina, 40 minuta i, naravno, daćemo sve od sebe da budemo na visini zadatka, da na pravi način budemo učesnici završnog čina ovogodišnje sezone. Idemo favoritu na noge dodatno oslabljeni. Izostaće mladi Živanović zbog povrede stopala. Naš ionako oslabljen roster biće još uži. Ali, šta je – tu je. Prvi cilj smo ispunili: učinili smo finale plej-ofa zanimljivim i neizvjesnim. Drugi je znatno teži: da osvojimo titulu. Vidjećemo šta će biti“, kazao je za klupski sajt trener Mornara Mihailo Pavićević.

Peta, završna utakmica finala plej-ofa državnog šampionata (rezultat u pobjedama je 2:2) između Budućnosti Volija i Mornara Barskog zlata biće odigrana u srijedu, 8. juna, u podgoričkoj dvorani „Morača“, od 18 časova. 

Share.

Comments are closed.