Počinju evropske pripreme fudbalera Mornara: Barani se uoči prozivke rastali sa tri igrača

Fudbalski klub Mornar sjutra (srijeda 12 jun) počinje pripreme za premijerni evropski nastup. Šef stručnog štaba Barana Zoran Đurašković prozivku za istorijske pripreme je zakazao za 18:30 h, koje će početi nikad ranije iz razumljivih razloga.

Izvlačenje parova za kvalifikacije za Ligu konferencije je zakazano za 18. jun – 11. jula je prva utakmica, a revanš 17. jula. Mornar će biti u drugom šeširu kao debitant među slabije rangiranim ekipama. 

Dok je igrački dio Mornara bio na kraćem odmoru, sportski direktor Mitar Novaković u dogovoru sa šefom struke užurbano traži pojačanja za narednu sezonu i nastup u Evropi.

Istovremeno se razgovara oko produženja ugovora sa igračima koji su iznijeli teret prošle sezone.

Ipak, ona vijest koja interesuje sve ljubitelje fudbala u Baru, neće im se baš sviđeti. Kako sada stvari stoje neće biti lako zadržati veznog igrača Demira Škrijelja, koji je bio jedan od ključnih fudbalera Mornara prošle sezone. Uprkos nastojanjima rukovodstva kluba, teško je biti konkurentan sa mnogo moćnijim finansijskim klubova kada je o ponudama riječ za crnogorskog reprezentativca.

Demir Škrijelj

Već sjutra bi mnogo toga moglo biti jasnije, a prvih nedelju dana će se raditi u Baru, a već od 22. Juna ekipa ide na desetodnevne pripreme na Zlatibor, gdje će odigrati i par utakmica.

Do sada je poznato da Barani neće nastaviti saradnju sa tri fudbalera, Arminom Imamovićem, Dejanom Račićem i Danijelom Nikolićem kome je istekla jednogodišnja pozajmica.

Kako saznajemo 25-godišnji napadač Dejan Račić, koji je upisao 14 nastupa za Mornar i postigao jedan gol u Kupu Crne Gore, seli se u Prvu ligu Singapura.

Bosanskohercegovački reprezentativac Armin Imamović za Mornar je upisao 21 utakmicu, uglavnom ulazeći sa klupe (14 puta), a po našim saznanjima on se vraća u Premijer ligu BiH.

Imamović je imao konkurenciju po lijevoj strani, u vidu Seratlića i Vukotića, koji su bili u odličnoj formi.

Share.

Comments are closed.