Evropska nedjelja sporta od 23. do 30. septembra

Ministartsvo sporta i mladih Crne Gore uz tehničku podršku Atletskog saveza Crne Gore obilježiće Evropsku nedjelju sporta koja se po šesti put organizujeu Evropi, a treći put u Crnoj Gori od 23. do 30.septembra.

Evropska nedjelja sporta je inicijativa pokrenuta od strane Evropske komisije, a osnovni ciljevi Evropske nedjelje sporta usmjereni su na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku  spremnost, kao i edukaciju građana o zdravom načinu života.

U Crnoj Gori centralna manifestacija tim povodom održaće se u Podgorici 27. septembra, sa početkom u 18:00 časova organizovanjem trke zadovoljstva FUN RUN na 3.km. Na ovoj trci može da učestvuje 100 učesnika  shodno odluci NKT o javnim okupljanjima na otvorenom prostoru uz poštovanje socijalne distance i nošenja maski. Učesnici su svih uzrasnih kategorija bez obzira na godine i pol.

Prijavljivanje za trku je u završnoj fazi preko fejsbuka ASCG. Svim učesnicima manifestacije koji se prijave blagovremeno biće obezbijedjeni startni brojevi i majice, a takmičari prilikom prolaska kroz cilj dobijaće medalju. Manifestacija ima rekreativni karakter neće se proglašavati pobjednici, jer je glavni cilj događaja da se promovišu zdravi stilovi života i da kroz učešće u Evropskoj nedjelji sporta damo primjer mladima, a i starijim generacijama i podignemo svijest o potrebi da se više bavimo rekreacijom i svojim zdravljem.

Takođe ideja Evropske nedjelje sporta je da pokrenemo sve i mlade i starije da se bave fizičkom aktivnošću  i da učine živote kvalitetnijim i zdravijim.

Share.

Comments are closed.