Elena Stojanović u kategoriji do 57 kg U21, peta na EP u Grčkoj

Poslednjeg dana Evropskog prvenstva u džiu-džici koje se održava u Grčkoj na Heraklionu, na ostrvu Krit, Baranka Elena Stojanović osvojila je peto mjesto.

Ona je u kategoriji do 57 kg uzrasta do 21. godine bila izvanredna u konkurenciji gdje su rivalke bile starije za tri godine od talentovane Baranke. U žestokoj borbi za bronzu protiv njemačke takmičarke falilo je malo sportske sreće da dođe do medalje, ali je na kraju poražena sa dva poena razlike.

Dan ranije, naša sugrađanka je nastupila i u konkurenciji do 18 godina, gdje je takođe zauzela peto mjesto.

Elena Stojanović i trener Saša Boltić

Titulom prvaka Evrope u kategoriji preko 78 kg danas se okitila članica crnogorske reprezentacije Anđela Vukčević, dok su peto mjesto pored Elene Stojanović zauzeli Aleksa Radulović i Mladen Bojanović.

Jiu-jitsu klub Mornar u Grčkoj je nastupio sa šest takmičara. Prvog dana prvenstva bronzu je osvojila Kristina Radosavović – 63 kg borbe, članica džiju džica kluba Mornar, dok je juče bronzu osvojio Balša Đurišić, takođe član ju-juitsu kluba Mornar u kategoriji U16, borbe do 55 kg..

Bez medalje su ostali, iako su bili na korak od tog uspjeha Milica Mihaljević (peto mjesto) u kategoriji – 57 kg uzrast do 16 godina,  Andrija Golić (-50 kg) do 16 godina (peto mjesto), dok je u kategoriji do 21 godine nastupio Savo Jaredić (do 69 kg).

Crnogorska ju-juitsu reprezentacija

Crnogorska ju-juitsu reprezentacija u Grčkoj nastupila je sa 15 takmičara, u uzrastu do 16, do 18 i do 21 godine. Devet je bilo u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji, od kojih osmoro u konkurenciji do 16 godina, troje do 18 i četvoro do 21 godine starosti.

U konkurenciji 25 zemalja Crna Gora je zauzela deveto mjesto, sa 4 zlata, jednim srebrom i dvije bronzane medalje. Crnogorski predstavnici osvojili su i šest petih mjesta.

Sa takmičarima su bili treneri Saša Boltić i Dejan Vukčević.

Share.

Comments are closed.