Dva kola do kraja ABA lige: Rasplet ni na vidiku, kako na vrhu tako i na začelju tabele

Do kraja takmičenja u ABA ligi preostala su dva kola. Mornar koji se sa slovenačkim timovima Cedevita Olimpijom i Primorskom, sa kojima ima isti broj bodova, bori za plej-of, odnosno četvrto mjesto, u prestala dva kola igra sa Krkom, u subotu u Baru, od 17 časova, i sa Mega Bemaksom, 15. marta, u nedjelju, od 12 časova u Beogradu.

Cedevita Olimpija igra u Ljubljani protiv Budućnosti i sa Krkom u Novom Mestu, a Primorska gostuje Zadru i igra sa Igokeom u Kopru.

Mornaru ni dvije pobjede ne garantuju plasman, ali ako u posljednja dva meča i oni i njihovi rivali zabilježe po dvije pobjede, ili ostvare isti učinak, onda će Barani ući u doigravanje za titulu.

Mornar, naime, ima bolji međusobni skor u trouglu sa Cedevitom Olimpijom i Primorskom, sa kojima trenutno dijeli četvrto mjesto.

Mornar će u plej-of i ako na kraju ostvari isti broj pobjeda kao Cedevita Olimpija, a ispašće samo ako bude imao isti skor kao Primorska, od koje je slabiji u međusobnim duelima. Tek sad je jasno zbog čega je Mihailo Pavićević onako burno kritikovao Pulena koji je nonšalanto završio posljednji napad protiv Primorske u Baru. Jer, da je pogodio trojku Mornar bi bio bolji od Primorske u međusobnom skoru i sve bi do kraja držao u svojim rukama. Ovako, zavisi i od učinka slovenačkih timova u preostala dva kola. Istina, tada je izgledalo da se Primorska raspada i da neće biti kandidat za plej-of. Ali, trener Mornara nije mislio tako i bio je u pravu.

Ipak, plasman Primorske u plej-of, poslije svega, bila bi senzacija, tako da bi bilo realno da se Mornar, ukoliko savlada i Krku i Megu Bemaks, plasira u plej-of i ponovi najveći klupski uspjeh u istoriji, naravno, uz osvajanje titule prvaka Crne Gore 2018. godine.

Share.

Comments are closed.