Državno prvenstvo u školskim sportskim igrama za pete i šeste razrede održano u Podgorici: Podijeljene medalje u još četiri sporta

Nakon atletike u Baru, Državno prvenstvu u školskim sportskim igrama za učenice i učenike petih i šestih razreda osnovnih škola održano je u Podgorici u još četiri sporta – mini rukometu, mini odbojci, basketu 3×3 i šahu. Po prvi put je Crnogorski školski sportski savez organizovao takmičenje za mlađe razrede.

-Na Državnom prvenstvu su učestvovale ekipe koje su prošle kvalifikacije na nivou opština i regija – ukupno je nastupilo 28 ekipa iz 10 opština. Nadam se da će u narednom periodu takmičenje za ovu kategoriju još više zaživjeti i da će ubuduće država i opštine pronaći mogućnosti kako bi se što više djece nižih razreda osnovne škole uključilo u školski sport. Moramo pomoći djeci da se bave zdravim stilovima života, a nema zdravijeg stila od sporta, rekao je predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza prof. Budimir Vukićević na svečanosti proglašenja najboljih, upriličenoj po završetku svih takmičenja u OŠ “Vuk Karadžić”.

Pored Vukićevića, koji je čestitao svim učesnicima i profesorima na velikom uspjehu, prisutne je na svečanosti pozdravio i sekretar Ministarstva sporta i mladih Savo Rašović.

– Čestitam svim učesnicima ovog takmičenja. Ministarstvo sporta će u narednom periodu još više intezivirati saradnju sa Crnogorski školskim sportskim savezom i posvetiti maksimalnu pažnju školskom sportu, rekao je između ostalog Savo Rašović.

Svečanosti proglašenja najboljih prisustvovali su i savjetnica za školski sport u Ministarstvu sporta i mladih Jovana Vujošević, direktor Centra za sport i rekreaciju Bijelo Polje Marko Maslovarić, generalni sekretar Šahovskog saveza Crne Gore Boro Miljanić…

Takmičenja su održana u tri podgoričke osnovne škole, i to: mini rukomet u OŠ “Oktoih”, mini odbojka u OŠ “Milorad Musa Burzan”, a basket “tri na tri” i šah u OŠ “Vuk Karadžić”.

Plasmani – BASKET 3×3 – djevojčice: 1. “Dašo Pavičić” (Herceg Novi), 2. “Vladislav Sl. Ribnikar” (Bijelo Polje), 3. Obrazovni centar Plužine; dječaci: 1. “Dašo Pavičić” (Herceg Novi), 2. Obrazovni centar Plužine, 3. “Marko Miljanov” (Bijelo Polje); ŠAH – mješovito: 1. “Salko Aljković” (Pljevlja), 2. “21.maj” (Podgorica), 3. “Olga Golović” (Nikšić), 4. “Dašo Pavičić” (Herceg Novi); MINI ODBOJKA – djevojčice: 1. “Marko Miljanov” (Bijelo Polje), 2. “Jugoslavija” (Bar); dječaci: 1. “Pavle Žižić” (Bijelo Polje), 2. “Jugoslavija” (Bar); MINI RUKOMET – djevojčice: 1. “Dašo Pavičić” (Herceg Novi), 2. “Marko Miljanov” (Bijelo Polje); dječaci: 1. “Blažo Jokov Orlandić” (Bar), 2. “Marko Miljanov” (Bijelo Polje), 3. “Dragiša Ivanović” (Podgorica).

Share.

Comments are closed.