Đorđije Pavićević za SK: “Sramotna odluka! Preispitaćemo učešće u ABA ligi”

Košarkaši Mornara ostali su bez mjesta u Evrokupu. Bord je specijalne pozivnice uputio klubovima iz Italije, Španije i Francuske, a prednost u odnosu na Barane je dobila Cedevita Olimpija.

Odluka koja je donijeta izazvala je blago rečeno nevjericu u Baru. Istovremeno, iznenadila je i ljubitelje košarke jer je Mornar na osnovu plasmana u trenutku prekida ABA lige bio na poziciji koja vodi u doigravanje za titulu, a samim tim i garantovao mjesto u Evrokupu. Obrazloženje da bi dva kluba iz Crne Gore bila mnogo za takmičenje u Evrokupu, sigurno nije dovoljno…

„Odluka je sramotna. Da je bord Evrokupa donio odluku kao što je to uradila Evroliga, da je poništila sezonu i ostavila sve učesnice iz prošle, ne bismo ništa komentarisali, ali ovako, jedina riječ je sramota. Podsjećam da smo uz Partizan i Budućnost jedini bili za nastavak takmičenja, da smo formirali ekipu za završnicu prošle i narednu sezonu. Pored toga u trenutku prekida na parketu smo izborili mjesto u polufinale plej-ofa, a samim tim i u Evrokupu. Ono što mogu da garantujem u ovom trenutku, da smo mi kojim slučajem na mjestu Cedevita Olimpije, sigurno bismo mjesto u Evrokupu ustupili rivalu koji je to zaslužio na parketu, a to je u ovom slučaju Mornar iz Bara“, naglasio je predsednik kluba Đorđije Pavićević za Sport Klub i nastavio:

„Logično je da ćemo u periodu koji slijedi preispitati naše učešće u ABA ligi jer se sada otvoreno postavlja pitanje koja je svrha takmičenja u kojem se ne vrednuju rezultati koji su ostvareni na parketu. S obzirom da smo na parketu obezbijedili mjesto u Evrokupu, formirali smo tim za pomenuto takmičenje, nismo aplicirali za FIBA takmičenja. Ponavljam još jednom, odluka je blago rečeno sramotna“.

Mornar još može da se nada mjestu u Evrokupu, u slučaju da Panatinaikos definitvno istupi iz elitnog takmičenja, a upražnjeno mjesto popune Virtus iz Bolonje ili Partizan, ali…

Share.

Comments are closed.