Divnini odlični nastupi na ETA i ITF turnirima u Barseloni i Tirani

Mlada barska teniserka Divna Ratković nastupala je prethodne dvije nedjelje na dva međunarodna turnira i nastavila da nas oduševljava pruženim partijama.

Od 08.  do 14. septembra 2019. godine, u  organizaciji Tennis Europe u  Barseloni (Španija), nastupala  je na ETA  turniru prve kategorije „Torneo Internacional De Tenis Sub 16 XVII Memorial Nacho Juncosa“, dok je od 15. do 21. septembra  2019. godine nastupila na ITF turniru „Tirana Open“ u Albaniji.

Na oba turnira Divna je nastupila u  starijoj  i jačoj konkurenciji, napravivši odlične rezultate.

Na ETA turniru u Barseloni, u žrijebu od 32 teniserke Divna je  bila postavljena za četvrtog nosioca.

U prvom kolu sastala se sa Španjolkom  Laura Guberna Arriaiza  koju je pobijedila rezultatom 6:2, 6:4. U drugom kolu sastala se takođe sa Španjolkom Aina  Chaparro Arimon,  koju je savladala u dva seta rezultatom 6:1, 6:0. U četvrtfinalu izgubila je u dva seta, od Slovakinje  Nine Vargove  6:2, 6:4.

U konkurenciji dublova Divna je na istom turniru nastupala sa Brazilkom Carolina Xavier Laydner sa kojom je stigla do finala.

Na ITF turniru u Tirani,  Divna je igrala u singl i dubl konkurenciji. U žrijebu od 32 teniserke, Divna je bila šesti nosioc.

U prvom kolu sastala sa Maria Luna Meneguzzo iz Italije, koju  je pobijedila u dva seta rezultatom 6:0, 6:1. U drugom kolu se sastala takođe sa teniserkom iz Italije Irene Verzin koju je pobijedila u dva seta rezultatom  7:5, 6:0. U četvrtfinalu sastala se sa drugim nosiocem Lucom Udvardy iz Mađarske, koju je pobijedila u dva seta rezultatom 6:2, 6:2. U polufinalu  sastala se sa Salmom Drugdovom iz Slovačke od koje je izgubila 2:6, 5:7.

U konkurenciji dublova sa partnerkom  Ukrajine, Luyizom Dadvani, stigla je do polufinala dublova.

Inače naša super talentovana sugrađanka Divna Ratković (15) kako smo informisani, biće učesnica završnog Tennis Europe Masters turnira 16 & Under na kojem će učestvovati osam najbolje rangiranih teniserki iz Evrope.

Share.

Comments are closed.