Divnin odličan nastup na Prvenstvu Evrope U16 u Moskvi

Od 21. do 28. jula 2019, u  organizaciji Tennis Europe  u  Moskvi, održano je Prvenstvo Evrope, za tenisere i teniserke  u kategoriji do 16 godina. Na Prvenstvu  je učestvovalo blizu dvije stotine učesnika u muškoj i ženskoj konkurenciji iz svih evropskih država.

Crnogorska reprezentativka, petnaestogodišnja Baranka Divna Ratković, nastupajući na evropskoj smotri tenisa, u  starijoj i izuzetno jakoj konkurenciji, napravila je odličan rezultat plasmanom među šesnaest najboljih u Evropi.

U žrijebu od 128 takmičarki,  Divna je u prvom kolu bila slobodna. U drugom kolu sastala se sa Mariom Georgidou iz Grčke, koju je savladala u dva seta rezultatom 6:2, 6:2. U trećem  kolu za protivnicu je imala izuzetno dobru reprezentativku Ukrajine Anastasiyu Konstantinovu  Sobolevu, koja je do tog kola izbacila izuzetno kvalitetne takmičarke iz Hrvatske i Holandije. Divna je odličnom i  kvalitetnom igrom uspjela da je savlada Sobolevu u tri seta rezultatom 6:2, 4:6, 6:3.

U sledećem četvrtom kolu, koje je bilo važno za ulazak u četvrtfinale, sastala se sa ruskom reprezentativkom Mariom  Bondarenko. Pošto se šampionat održavao na otvorenim šljakastim terenima, zbog vremenskih nepogoda i kiše, Divna je morala i taj meč da odigra istog dana, nakon meča sa Ukrajinkom ali u zatvorenim terenima i na tvrdoj podlozi. Tvrda podloga je više odgovarala Ruskinji, te je i nakon pružene odlične igre, Divna izgubila meč u dva seta.

Nakon zapaženog nastupa i rezultata na Prvenstvu Evrope, Divna će već tokom ove sedmice od 31.jula do 3. avgusta 2019.godine, predstavljati Crnu Goru i nastupati na ekipnom evropskom takmičenju Summer Cup U16 u Rumuniji.

Share.

Comments are closed.