Devet medalja za crnogorski karate na prvenstvu Balkana u Beogradu: Za Vladimira Mijača srebro i bronza

Proteklog vikenda crnogorska jarate reprezentacija bila je veoma uspješna na seniorskom prvenstvu Balkana u Beogradu. Naši takmičari su ukupno osovjili devet medalja, po tri zalente, srebrne i bronzne.

Prvog takmičarskog dana (subota), Crna Gora je završila sa četiri medalje – jednom zlatnom i tri bronzane.

Zlatnu medalju osvojila je Biserka Radulović u katama, dok su bronzani bili kataši Mijat Vojvodić i Vladimir Mijač i Ksenija Miličković u borbama.

Članica Budućnosti u finalnom meču pobijedila je Katarinu Piperin iz Srbije (25,94 – 25,14.

Član Karate kluba Bar Vladimir Mijač je u meču za bronzanu medalju pobijedio druga iz reprezentacije Filipa Bakića, dok je Vojvodić do trećeg mejsta i medalje došao pobjedom protiv Uroša Vukmirovića iz Srbije.

Miličković je do bronzanog odličja u kategoriji do 61 kilogram došla pobjedom protiv Anje Milovanović iz Srbije 5:2. Članica Omladinca u prvom kolu eliminisala je Lidiju Vukućević iz Srbije 3:0, dok je u drugom izgubila od Hrvatice Katarine Jeličić 3:0, koja je plasmanom u finale povukla u repesaž.

Na startu repesaža slavila je protiv Ive Klepić iz Bosne i Hercegovine 3:1 i izborila meč za medalju. Porazom u meču za pobjedničko postolje i kao petoplasirani završili su Janko Dževerdanović (do 67), Stefan Gojčević (do 75), Lazar Kukuličić (do 84), Andrija Fatić (do 84), Almir Cecunjanin (preko 84), Vasilisa Bujić (preko 68) i kataš Filip Bakić.

Selektor u katama Jugoslav Bukilić kazao je da je zadovoljan nastupom takmičara u katama.

Ženska ekipama u borbama karate reprezentacije Crne Gore i članica tog tima Jelena Maksimović osvojili su drugog dana takmičenja zlatne medalju na seniorskom prvenstvu Balkana u Beogradu.

Uspjeh crnogorskog karatea upotpunili su muški tim u borbama i obje ekipe u katama osvajanjem srebrnih medalja.

Maksimović je u finalnom meču kategorije do 55 kilograma pobijedila Hrvaticu Ines Grdenić 2:0.

Članica Omladinca na putu do finala elminisala je Janu Kojčić iz Srbije 2:0, Bojanu Janković iz Srbije 3:1 i Iman Begić iz Bosne i Hercegovine 4:1

Na korak od medalje u toj kategoriji bila je i Saša Bojović, ali je izgubila meč za treće mjesto od Vere Dukić 3:2.

Ženska ekipa u borbama, u sastavu Jelena Maksimović, Ksenija Rajović i Marina Raković i Dragana Konjević, u finalu pobijedila je Bosnu i Hercegovinu 2:1.

Na putu do finala crnogorska ekipa eliminisala je Sloveniju 2:0 i Srbiju 2:0.

Muška ekipa, za koju su nastupali Almir Cecunjanin, Bojan Bošković, Andrija Fatić, Balša Miličković, Ilija Radonjić, Nemanja Brašanac i Predrag Smolović, u finalu poražena je od Hrvatske 3:1.

U prvom kolu pobijedila je Sloveniju 3:1, dok su borbu za zlatnu medalju izborili pobjedom protiv Srbije 3:1.

Selektor Slobodan Vlahović kazao je da mora biti zadovoljan odnosom reprezentativaca prema grbu i reprezentaciji.

Ženski kata tim, za koji su nastupale Jovana Marić, Mia Roganović i Iva Popović, srebro je osvojio sa 24,64 boda, iza Srbije sa 24,8 bodova.

Muški tim, u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, u finalu izgubio je od Srbije.

Crnogorski karatisti šampionat su završili sa devet medalja po tri zlatne, srebrne i bronzane emdačje.

Zlatnu medalju dan raniej u subotu je osvojila Biserka Radulović u katama, dok su bronzani bili kataši Mijat Vojvodić i Vladimir Mijač i Ksenija Miličković u borbama.

Na korak od pobjedničkog postolja bili su i Janko Dževerdanović (do 67), Stefan Gojčević (do 75), Lazar Kukuličić (do 84), Andrija Fatić (do 84), Almir Cecunjanin (preko 84), Vasilisa Bujić (preko 68) i kataš Filip Bakić, ali su uzgubili mečeve za bronzanu medalju i završili kao petoplasirani.

Share.

Comments are closed.