Crnogorski atletičari postavili šest novih rekorda na međunarodnom takmičenju u Beogradu: Odličan nastup takmičara iz Bara

Ovog vikenda Beograd je bio domaćin Otvorenog prvenstva u dvorani za seniore/ke na kojem su nastupali  atletičari iz regiona , kao i takmičari iz Crne Gore ,  “Lim” Berane,”Mornar” Bar ,”Podgorica” Podgorica i “Dionis”iz Bara. Crnogorski takmičari su na prvom ovogodišnjem međunarodnom dvoranskom takmičenju postigli sjajne rezultate i postavlili šest crnogorskih rekorda.

Darko Pešić, postavio je rekord na 60m prepone sa odličnim rezultatom od 7,95 i popravio dosadasnji rekord koji je  je bio u njegovom vlasnistvu  i iznosio je 7,99 .Takodje,  u skoku u dalj preskočio je 7,11m sto je za samo 1cm slabije od rekorda  Crne Gore koji je 7,12. Darkovi rezultati su na veoma visokom nivou i dobar su pokazatelj da u njegovoj disciplini – višeboji ,može veoma lako napraviti norme za predstojeće Evropsko i Svetsko prvenstvo.

Baranka Ljiljana Matović postavila je rekord u troskoku sa rezultatom 12,60 m. Dosadašnji rekord je takodje bio njen i iznosio 12,23m. 

Kristina Dubak  postavila je seniorski rekord na 200m sa rezultatom 26,05. Dosadašnji rekord je bio u vlasnistvu Sare Ratknić iznosio je 27,15 .

Ognjen Marsenić odlični mladi sprinter iz Berana, koji iz takmičenja u takmičenje obavezno obara rekorde i sad je postavio  rekord  za mladje juniore na 60m sa rezultatom 7,06  , što je veoma vrijedan rezultat u njegovoj kategoriji sa 929 IAAF bodova. Ognjen je rekordno istrčao  i na  200m, sa rezultatom 23,16.Dosadanji rekordi  u ovim disciplinama su takodje bili u njegovom vlasništvu.

Na takmičenju je nastupila i naša rekorderka u skoku u vis Marija Vuković koja nije imala prave konkurencije i koja je ubjedljivo osvojila prvo mjesto sa preskočenih185 cm. Marija će takodje pokušati da na nekom narednom takmičenju napravi normu za Evrpsko prvenstvo u dvorani.

Učešće na ovom prvenstvu uzeli su i atletičari barskog Mornara. Ognjen Vojvodić je u  skoku u dalj skočio  6,75m, a Danilo Vujičić na 200m ostvario je rezultat 23,90.

Vojvodić i Vujičić na pripremama u Beogradu

Ognjen Marsenic na 60m i Ognjen Vojvodić u skoku u dalj su ispunili  norme za juniorsko Balkansko Prvenstvo .

Čanica Lima iz Berana Maša Bubanja, postavila je rekord za mlađe juniorke na 60m sa rezultatom  8,26 sekundi…

Share.

Comments are closed.