Crna Gora sa 32 takmičara na EP u Budimpešti

Crnogorski karate na Evropskom prvenstvu (EP) za kadete, juniore i mlađe seniore predstavljaće 32 takmičara, saopšteno je iz Karate saveza. Među njima biće i veliki broj takmičara iz Bara.

Šampionat će biti održan od 7. do 9. februara u Budimpešti.

Tim za šampionat selektirali su selektori za te uzrasne kategorije Slobodan Vlahović, Žarko Raković i Radoslav Vukićević u borbama, odnosno Jugoslav Bukilić, Nela Tatar i Slavka Maksimović u katama.

U katama takmičiće se kadeti Vasilije Perović i Ivana Vidojević, juniori Kenan Nikočević i Hana Šendelj i mlađi seniori Vladimir Mijač i Jovana Marić, muški i ženski kadetsko-juniorski kata timovi u sastavu Dušan Petrović, Blažo Micevski i Vasilije Perović, odnosno Maša Đukanović, Džena Canović i Hana Šendelj.

U borbama, u konkurenciji kadeta, nastupiće Emre Saljiu (do 52), Jovan Fatić (do 57), Andrija Danilović (do 63), Lazar Jovović (do 70), Lazar Potpara (+70), Anđela Ivanović (do 47) i Jovana Stojanović (preko 54) i juniori Nemanja Mikulić (do 61), Janko Dževerdanović (do 68), Andrija Fatić (do 76) i Nemanja Jovović (preko 76), Milica Jeknić (do 53), Sara Raković (do 59) i Milena Jovanović (preko 59).

Kod mlađih seniora za medalje boriće se Bojan Bošković (do 67), Balša Miličković (do 75), Ilija Radonjić (do 84), Predrag Smolović (preko 84), Saša Bojović (do 55), Jovana Strujić (do 61), Vasilisa Bujić (do 68) i Ksenija Rajović (preko 68).

Delegaciju Karate saveza predvodiće predsjednik Ivan Krstajić, a činiće je, osim selektora Slobodana Vlahovića, Žarka Rakovića, Radoslava Vukićevića, Jugoslava Bukilića, Nele Tatar i Slavke Maksimović, direktor reprezentacije Dragoljub Fatić, sudije Miodrag Radunović i Veljko Brnović i doktor Perica Maraš.

U petak, prvog takmičarskog dana, na tatami će kataši u sve tri starosne kategorije pojedinačno i kadeti u borbama.

Za subotu planirani su nastupi kata timova i juniora u borbama, dok će u nedjelju na tatami mlađi seniori.

Prošle godine u Alborgu, crnogorski karatisti osvojili su dvije medalje – srebrnu Milena Jovanović i bronzanu mlađi senior Nenad Dulović.

Na korak od medalje bila je i kadetkinja Milica Jeknić, koja je poražena u meču za treće mjesto i završila kao peta, dok je sedmi bio mlađi senior Vladimir Mijač u katama.

Share.

Comments are closed.