Crna Gora pobijedila Japan: Majda spriječila buran finiš

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedla je Japan 30:26 (14:11) na startu Glavne runde Svjetskog prvenstva.

To je peta pobjeda crnogorske selekcije u dosadašnjem dijelu takmičenja. Crna Gora je u novoformiranu drugu grupu prenijela dva boda.

Meč je riješila Majda Mehmedović, koja je u pravom trenutku pokazala kakva je klasa – nakon što je Sakura Kametani odbranila sedmerac Jovanki Radičević, lijevo krilo Crne Gore je ukralo loptu, pogodilo praznu mrežu, a onda na tri minuta do kraja povisilo na 27:24.

– Očekivale smo jako tešku utakmicu. Japan je veoma nezgodna ekipa i tražila je naš fokus tokom svih 60 minuta. Sve imaju izvanredne finte, to je jako teško zaustaviti, ali na kraju se radujemo prvoj pobjedi u drugoj fazi – kazala je krilo Majda Mehmedović i dodala:

– Imamo dan odmora da se i fizički i psihički pripremimo za jaku, veliku Rusiju. Težak put je pred nama, ali vjerujem da ćemo se adekvatno spremiti i dati maksimum na terenu – naglasila je Mehmedovićeva.

”Lavice” su tako pobjedom protiv neugodnog protivnika koji je imao veliku podršku sa tribina, došle na korak od ostvarenja cilja – vize za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre za koji moraju da budu među sedam najboljih na prvenstvu u Japanu.

Naša selekcija poslije pobjede nad Japanom

Za Crnu Goru Jovanka Radičević postigla je osam golova, Majda Mehmedović šest, Tatjana Brnović pet. Marina Rajčić imala je sedam odbrana.

Na prventsvu slijedi dan odmora, a izabranice Pera Johansona nakon toga imaju priliku da protiv Rusije i Švedske, izbore i plasman u polufinale smotre najboljih selekcija planete.

Share.

Comments are closed.