Crna Gora nastavlja bajku u Mađarskoj, ubjedljiva pobjeda protiv Hrvatske

Na startu glavne runde pala je Hrvatska (32:26), treća vezana pobjeda na šampionatu i prvi bodovi u glavnoj rundi.

Više nije san, Crna Gora nastavlja da osvaja srca navijača širom Evrope – na startu glavne runde pala je Hrvatska 32:26 (15:9), treća vezana pobjeda na šampionatu i prvi bodovi u glavnoj rundi. Zapravo lekcija velikom protivniku, možda i najbolja riječ kojom se može opisati novo blistavo izdanje.

Sada nema dileme, Vasko Ševaljević i saigrači su senzacija prvenstva, selektor Zoran Roganović je nakon prolaska u glavnu rundu najavio da njegovi momci još nijesu rekli posljednju riječ. Nakon izdanja i lekcije koju su održali Hrvatskoj, svima je jasno i zašto!

Crna Gora može da sanja nezamislivo, ova ekipa može da igra protiv svih rivala na prvenstvu… Nema euforije, ostala su još tri meča u glavnoj rundi…

Bilo je to još jedno izdanje za pamćenje, kakvo prvo poluvrijeme i kakva lekcija jednoj od najboljih reprezentacija na planeti u posljednje dvije decenije. Šest golova prednosti već nakon prvih 30 minuta i to nakon izdanja za udžebnike, tokom kojeg je bilo vremena i za egzibiciju.

U nastavku, Hrvatska nijednog trenutna nije prišla na manje od četiri gola zaostatka, Crna Gora imala je odgovor na svaki nalet protivnika i sigurnom igrom sačuvala je ubjedljivu prednost.

Nebojša Simić ponovo sjajan na golu sa 15 odbrana, po sedam golova Branka Vujovića i Miloša Vujovića.

Nemanja Grbović je pet puta zatresao mrežu rivala, Vasko Ševaljević i Stefan Čavor postigli su po četiri.

Marko Lasica je dva puta zatresao protivničku mrežu, a u strijelce su se upisali i Božo Anđelić, Vasilije Kaluđerović i Radojica Čepić.

Crna Gora sada ima dva boda u glavnoj fazi, a naredni protivnik je Holandija – u subotu u 15:30 h.

Roganović: Ogroman potencijal crnogorskih rukometaša

Potencijal crnogorskih rukometaša je ogroman, kazao je selektor Zoran Roganović, navodeći da će i nakon velikog trijumfa prrotiv Hrvatske (32:26) ostati skromni i ponizni.

On je ponovio da je lako raditi sa crnogorskim rukometašima.

“Sve što nacrtamo na tabli se sprovodi u djelo. Ostaćemo skromni i ponizni, na tome radimo sve vrijeme. Sad su svi oko nas svjesni da je naš potencijal ogroman i da smo sve više gladni”, rekao je Roganović za RTCG.

Komenarišući duel sa Hrvatskom, on je kazao da je bilo malo problema početkom drugog poluvremena sa njihovom zonom 5-1.

“Pokušali smo da im odgovorimo i da ih vratimo na 6-0. Svi vjerujemo u jednu ideju i onda je sve lako, jer na kraju vjerujemo jedni drugima”, rekao je Roganović.

Golman Nebojša Simić da neće sebe da stavlja u prvi plan i da nije heroj, već da je to cijeli tim.

“To sam milion puta rekao. Momci su mi namjestili odbranu kao nikad do sada u životu. Branio sam zicere, ali sve namješteno, na dogovor, sve ispoštovano do najsitnijeg detalja. Hvala im, nema ovdje jednog heroja, svi smo heroji”, rekao je Simić.

Onn je naglasio da se ne boje nikoga i da u svaku utakmicu ulaze rasterećeno, sa ogromnom željom.

Predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda čestitao je stručnom štabu i igračima, na čelu sa Nebojšom Simićem.

“On je po meni najbolji golman na prvenstvu. Ovo je još jedna fenomenalna pobjeda crnogorskog sporta, treba da da budemo ponosni na momke koji su po ko zna koji put pokazali kako se igra za dres sa državnim grbom”, rekao je Kapisoda

On je naglasio da su crnogorski rukometaši plasmanom u glavnu rundu ispunili svoj cilj.

“Ovo je glavna faza, a mi smo posao već obavili. Protiv Hrvatske je bila taktički savršena utakmica. Možemo sa svima da igramo. Ne znamo gdje su nam limiti, a to je prelijepa stvar”, kazao je Kapisoda.

Share.

Comments are closed.