Crna Gora dobila tešku grupu: Rivali na EP biće Slovenija, Danska i Sjeverna Makedonija

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj naredne godine igraće u grupi A, u Debrecinu, protiv Slovenije, Danske i Sjeverne Makedonije, odlučeno je žrijebom u Budimpešti.

Crna Gora je, kao drugoplasirana selekcija iz kvalifikacione grupe, žrijebana iz četvrog šešira, a najteži rival u grupi biće Danska, aktuelni svjetski i olimpijski šampion.

Danska je bila rival u kvalifikacijama za prethodno prvenstvo Evrope, a izabranici selektora Zorana Roganovića priredili su senzaciju u aprilu 2019. godine i slavili u međusobnom duelu u Podgorici.

Ostala dva rivala su iz regiona – Slovenija je četvrtoplasirana sa prethodnog prvenstva Evrope 2020 godine, dok je Sjeverna Makedonija završila kao 15. na prvenstvu čiji domaćini su bili Austrija, Norveška i Švedska.

Plasman u glavnu rundu izboriće po dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

U glavnoj rundi biće formirane dvije grupe – u grupi 1 će biti selekcije iz grupa A, B i C, dok će po dvije prvoplasirane selekcija iz grupa D, E i F formirati grupu 2.

U B grupi, u Budimpešti, igraće Portugal, Mađarska, Island i Holandija, rivali u C grupi, u Segedinu, biće Hrvatska, Srbija, Francuska, Ukrajina, a u D grupi, u Bratislavi, Njemačka, Austrija, Bjelorusija i Poljska.

Grupu E, koja će biti igrana u Bratislavi, čine Španija, Švedska, Češka i Bosna i Hercegovina, dok će u F grupi , u Košicama, igrati Norveška, Rusija, Slovačka i Litvanija.

Roganović: Crna Gora nije bez šansi

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore dobila je tešku grupu na Evropskom prvenstvu, ali nije bez šansi, kazao je selektor Zoran Roganović.

Crnogorski rukometaši voljom žrjeba svrstani su u grupu A, u Debrecinu, sa Slovenijom, Danskom i Sjevernom Makedonijom.

Roganović je kazao da su to rivali sa kojima su u proteklom periodu imali priliku da se nadigravaju.

“Jako teška grupa, slična onoj u Gracu na prethodnom Evropskom prvenstvu. Renomirani protivnici, ali da ne mislimo o tome, već da se dobro spremimo za ono što nas očekuje”, rekao je Roganović.

On je istakao da moraju pronači način da prođu grupu i da misli da imaju šansu.

“Kasnije bi nam tokom takmičenja bilo lakše ako bismo prošli, ali prva ambicija je da dobro uradimo stvari u grupi. Svi su jaki, nećemo kalkulisati kao što smo u kvalifikacijama. Nema biranja rivala, tražićemo šansu protiv svih”, rekao je Roganović.

Share.

Comments are closed.