Čačanski Borac u Baru: Mornar očekuje prvi trijumf

Poslije subotnje utakmice u „Topolici“ jedan od dva kluba krenuće s mrtve tačke: Mornar Barsko zlato ili Borac. Barani vjeruju da će Čačani morati još da sačekaju na prvi trijumf u AdmiralBet ABA ligi.

Trener Mihailo Pavićević očekuje tešku utakmicu, ali i prvu pobjedu svog tima ove sezone.

„Mobilnost je u Mornaru povećana na najveći mogući nivo poslije dva početna poraza, od Cibone kod kuće i Krke u gostima. Vrijeme je i da mi krenemo s pobjedom. Međutim, ne volim da unaprijed obećavam bilo kakve pobjede, jer to sve treba da se dokaže na terenu. Za protivnika imamo vrlo kvalitetnu ekipu Borca koja je u prva dva kola pozala da je u odnosu na prošlu godinu i po kvalitetu i po nivou igre na daleko većem nivou, tako da nas sigurno očekuje teška utakmica. Nadam se da smo svi svjesni koliko nam je neophodna ova pobjeda i da ćemo svi uraditi sve što je do nas, od stručnog štaba do igrača na terenu, da dođemo da prve prvenstvene pobjede“, kazao je Pavićević.

Mihailo Pavićević

Povratnik u „staro jato“ Strahinja Mićović kaže da je vrijeme da njegova ekipa dobar rad sa treninga pretoči na teren.

„Vrijeme je konačno da dobre treninge koje obavljamo iz nedjelje u nedjelju pretočimo u utakmicu i da pokažemo našu pravu igru kao u predsezoni. Borac je respektabilan protivnik koji je imao težak raspored u prva dva kola ali je pokazao da može da igra i sa dobrim timovima na lijepom nivou. Mi smo izvukli pouke iz dosadašnjih utakmica, obratili pažnju na svoju igru i spremali se za tim Borca. Ali, najbitnije je da unaprijedimo ono što možemo a ova ekipa ima dosta prostora za napredak“, istakao je Mićović.

Strahinja Mićović / Foto ABA liga

Mornar je još samo dva puta startovao sa dva poraza u ABA ligi, u sezonama 2016/17. i 2018/19. Treće kolo je, oba puta kod kuće, donosilo preokret. Navijači Mornara vjeruju da će tako biti i ove godine.

Inače, Mornar Barsko zlato i Borac odigrali su samo dvije utakmice u regionalnom takmičenju i to prošle sezone i Barani su oba puta slavili, u Čačku 87:76 i u Baru 86:72.

Utakmica između Mornara Barsko zlato i Borca igra se u subotu, 9. oktobra, od 17 časova, u dvorani „Topolica“.

Share.

Comments are closed.