Bubanja: Moramo izaći jači, Mornar od danas na Zlatiboru

Mornar je na startu sezone iznenadio sve – rivale, navijače, javnost. Barani su u prvih pet kola od mogućih 15 osvojili 13 bodova, ali ne samo zbog činjenice što je povratnik u prvoligaško društvo napravio takvu zalihu, već i zbog igre. Mornar igra dobar fudbal, a to se najbolje vidjelo protiv Budućnosti, gdje se Barani nijesu branili, već su napadali šampiona i stavili ga na muke.

Ipak, najbolju partiju ove sezone Mornar, koji je u šest kola čak četiri puta gostovao, prikazao je minulog vikenda u Pljevljima, gdje je nadigrao Rudar u svim elementima igre, imao totalnu dominaciju, šanse, čak i zicere, natjerao rivala da i bodom bude zadovoljan, ali je u finišu, nakon grube greške posljednje linije, ostao bez ičega.

Baš zbog toga je prvi poraz u sezoni teško je pao Baranima. Sportski direktor Mornara Mitar Novaković dugo je ostao sam na tribinama, kao da nije mogao da vjeruje u krajnji epilog, dok je energični trener Slavoljub Bubanja odjednom zanijemio od šoka…

-To je fudbal. Prvih deset minuta moja ekipa nije bila na nivou, ali nakon primljenog gola vratili smo se u igru i naročito u drugom dijelu imali totalnu kontrolu igre. Opet nam se dešava da utakmicu loše otvorimo i tek nakon tog primljenog gola počeli smo da igramo. Nijesmo dozvolili domaćinu da dođe bliže od trideset metara od našeg gola, ali su na kraju dali taj gol, kako su ga dali. Ovaj poraz mora da bude bolan jer smo imali šansu da nakon ovog kola budemo možda čak i prvi. Međutim, nemam šta da zamjerim igračima, jer su i u Pljevljima pokazali da naši rezultati nijesu slučajni i nadam se da će se ovo negdje drugo vratiti – istakao je Slavoljub Bubanja, trener Barana.

Iako je veći dio tima igrao minule sezone Drugu ligu, Barani su sa nekoliko pojačanja napravili tim koji djeluje dobro, koji igra dobar fudbal, veoma su borbeni, agresivni i jasno je da bez obzira na poraz u Pljevljima ovaj tim može još mnogo toga da pokaže…

-Siguran sam da ova ekipa Mornara može još bolje jer ima ogroman potencijal i kvalitet. Bitno je da izađemo iz ovoga jači, a ako to uradimo biće zadovoljna publika, naročito ona u Baru – zaključio je Bubanja.

Od danas na Zlatiboru

Fudbaleri Mornara danas putuju na mini pripreme na Zlatibor. Mini pauzu u šampionatu Barani će iskoristiti da pet dana budu na Zlatiboru, gdje će odraditi još jedan ciklus priprema uoči nastavka trke za bodove, gdje će imati više mečeva na svom terenu.

-Zahvalnost ljudima iz kluba, a prije svih Miću Peroviću, koji je omogućio da još jednom putujemo na Zlatibor i da u vrhunskim uslovima treniramo i spremamo se za ono što slijedi. Poraz u Pljevljima neće poremetiti ništa, nastavljamo sa velikim radom, a ljudi iz kluba još jednom su pokazali da u svakom momentu žele da pošalju jasnu poruku da Mornar postaje veoma ozbiljan u svakom pogledu – naglasio je Bubanja.

Share.

Comments are closed.