Nema dogovora: ABA liga i dalje u blokadi

Čelnici ABA lige okončali su sastanak koji je održan putem video-poziva oko 15 časova. Epilog -neizvjesna sudbina regionalnog takmičenja, čija je nova sezona pod debelim znakom pitanja i u blokadi.

Prije sastanka Ostoja Mijailović, prvi čovjek KK Partizan, naglasio je da čelnici ABA lige vrše pritisak, da se napravi ustupak, da se omogući upis udjela vlasništva u sudski registar kako bi takmičenje počelo u planiranom terminu, a to je sredina oktobra, te da se sukob interesa rješava na sudu.

Mijailović je takođe apostrofirao da su crno-beli već napravili brojne ustupke i da od arbitraže neće odustati. Tako je i bilo, s obzirom na to da su FMP i Crvena zvezda bili protiv, postavlja se logično pitanje šta dalje.

I dok Partizan poručuje da će ići do arbitraže u Lozani da presudi da li postoji sukob interesa između Crvene zvezde i FMP, pomenuta dva kluba su protiv i ističu da je za pomenuti spor nadležan Trgovinski sud u Zagrebu.

Jedna od opcija je da ABA liga ugasi postojeću, a da formira novu firmu koja će voditi takmičenje.

Nekoliko klubova, na čelu sa predsjednikom Budućnosti Draganom Bokanom, iznijelo je ideju da formira “novu” ABA ligu, odnosno novo pravno lice koje bi rukovodilo ligom. Tu ideju je podržalo više klubova, među kojima su Mornar, Cedevita Olimpija, Igokea, Cibona i Zadar.

U tom slučaju, ABA i ABA 2 liga bi počele u planiranom tereminu, a svi klubovi dobili bi rok da se izjasne da li žele da se takmiče ili ne.

MZT iz Skoplja je novi član ABA lige, nakon što je Primorska raspustila kompletan tim, jer je prije mjesec dana odlučeno da MZT uđe u elitno društvo ukoliko neki od timova istupi.

Share.

Comments are closed.