Baranka Nikoleta Perović odlazi u kineski Junan

Nikoleta Perović karijeru nastavlja u kineskom Junanu. Crnogorska odbojkašica nakon impresivne sezone u Mađarskoj, gdje je blistala u dresu Bekeščabe, zavrijedila je pažnju mnogih evropskih klubova, ali je kineski velikan Junan bio najkonkretniji, pa će Baranka prvi put osjetiti čari igre u Aziji.

Iskrena da budem ne znam previše o kineskoj ligi, mada sam pratila određene utakmice. Činjenica je da dosta klubova iz Kine ima dosta strankinja, što znači da se u ovoj zemlji zaista ulaže u žensku odbojku. U sezoni koja počinje biće još više igačica iz Evrope, tako da je sigurno da veoma kvalitetna liga. U svakom slučaju, ovo je za mene novi izazov i još jedan iskorak u karijeri

– Zadovoljna sam, radi se o veoma ozbiljnom klubu, koji već godinama igra veoma ozbiljno i koji ima uvijek velike ambicije. Nadam se da ću opravdati očekivanja i da ćemo zajedno imati zaista dobru priču u sezoni koja slijedi – kazala je za Arenu Nikoleta Perović.

Crnogorska reprezentativka koja je nakon Luke Bar karijeru nastavila da gradi u Norveškoj, gdje je osvojila titulu sa Stodom, zatim je nastupala za Targu Mureš, nakon čega je ostala u Rumuniji, gdje je blistala u Bakau. Ipak, nakon Norveške i Rumunije uslijedilo je dokazivanje u jednoj od najjačih liga – Perović je nosila dres Štutgarta, a minule sezone dominirala je u Bekeščabi, posebno u CEV Kupu, gdje je bila najbolji strijelac (167 poena) i najbolji napadač (139 poena iz napada).

Nikoleta Perović

– Iskrena da budem ne znam previše o kineskoj ligi, mada sam pratila određene utakmice. Činjenica je da dosta klubova iz Kine ima dosta strankinja, što znači da se u ovoj zemlji zaista ulaže u žensku odbojku. U sezoni koja počinje biće još više igačica iz Evrope, tako da je sigurno da veoma kvalitetna liga. U svakom slučaju, ovo je za mene novi izazov i još jedan iskorak u karijeri – naglasila je Baranka.

Iako će se ekipi priključiti kasnije nego što je mislila, korektorka naše reprezentacije vrijedno je trenirala u Baru, tako da spremno dočekuje nove obaveze

Liga u Kini počinje ranije nego neke druge, ali i traje kraće. Već danas počinje takmičenje, a Nikoleta Perović tek danas će otputovati za Aziju, tako da će debitovati u drugom kolu.

– Ljudi iz Junana još od ranije su bili u kontaktu sa mnom. Dogovorili smo saradnju, ali onda je bilo dosta administrativnih problema. Potrošila sam dosta vremena dok sam regulisala sve neophodne papire, tako da tek danas putujem – objasnila je Perović.

Iako će se ekipi priključiti kasnije nego što je mislila, korektorka naše reprezentacije vrijedno je trenirala u Baru, tako da spremno dočekuje nove obaveze.

– Već odavno sam u trenažnom procesu, tako da sam spremna za novu sezonu. Znam da su ambicije kluba velike, a već u drugom kolu očekuje nas veliki derbi, tako da ću biti motivisana da na debiju ostavim što bolji utisak – kazala je Perović

Share.

Comments are closed.