Baranin Vukašin Cimbaljević – član Vojvodine i biser crnogorske odbojke

Vukašin Cimbaljević je na novom zadatku, profesionalnoj prekretnici – kada polako treba zakoračiti ka seniorskoj selekciji.

Biser crnogorske odbojke od prošle godine je član Vojvodine, slavnog kluba sa prostora bivše Jugoslavije.

18-godišnjak, najbolji mladi crnogorski odbojkaš, ovih dana se u novosadskom SPENS-u priprema za nastavak takmičarske sezone koja kreće 28. januara.

Pored juniorske lige, Vukašin sa “crveno bijelima” nastupa i u Prvoj B ligi Srbije.

Ova godina će vjerujem biti jako izazovna za mene, ništa manje izazovnija od prethodne. Novi klub, sredina, za mene svakako novo iskustvo. Odlično sam se snašao, prilagodio. Vojvodina je klub sa velikom istorijom i čast mi je što sam dio tima, gdje ću imati prostor da napredujem, razvijam se u budućnosti, preuzmem odgovornost”, kazao je Cimbaljević u uvodu razgovora za Sportski.me

Nova sredina nosi i nova pravila kako sportska tako i životna…

“U juniorskoj sam ekipi, tako da su svi momci skoro isto godište kao i ja, zbog čega sam se još lakše uklopio. Imam dosta obaveza, mnogo više nego dok sam bio u Crnoj Gori, ali ne smeta mi to, jer sam došao da napredujem i sazrijevam kao igrač i ličnost”.

Cimbaljević je prve odbojkaške korake napravio u barskom Galebu iz kojeg izborio reprezentativni dres, zatim bio kapiten, lider tima.

Odbojkaški savez Crne Gore u smiraj protekle godine na tradicionalnom izboru uručio mu je priznanje za najboljeg mladog igrača.

Očekivano i zasluženo…

Priznanje Odbojkaškog saveza za najperspektivnijeg igrača Crne Gore mi veoma znači i predstavlja veliku čast. Naravno, nagrada je podstrek za dalji rad i dokaz da se dosadašnji rad i trud isplatio”, kazao je Vukašin.

I osvrnuo se na početak karijere…

Odbojkaški klub Galeb odlično radi sa mlađim selekcijama, a dokaz tome su rezultati koje klub postiže. U Galebu sam prošao kroz sve mlađe selekcije, postao reprezentativac i na kraju postao prvotimac. Mislim da u Baru ima mnogo talentovanih odbojkaša i odbojkašica, koji će jednog dana sigurno biti odlični igrači, i sa sigurnošću mogu reći da je Bar definitivno grad odbojke”.

Cimbaljević je krajem jula sa juniorskom reprezentacijom Crne Gore osvojio bronzu na Balkanskom prvenstvu u Prištini.

Već za koji mjesec njega i kolege iz juniorske reprezentacije od 8. do 10. aprila očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Podgorici. “Crveni” će igrati protiv Rusije, Norveške i Slovačke.

Jedva čekam novo okupljanje reprezentacije i kvalifikacije za prvenstvo Starog kontinenta. Mislim da imamo solidnu grupu – Rusija je najzahtjevniji rival, a protiv Slovačke i Norveške očekujem da pružimo dobre partije. U svakom slučaju možemo da se izborimo sa njima”, kazao je 18-godišnji primač servisa.

Već je je ispred sebe postavio i novi reprezentativni zadatak…

Mislim da svaki igrač koji igra odbojku ima želju da u svojoj karijeri zaigra za A reprezentaciju, i to je moj cilj. Ne žurim, trenutno dosta radim na sebi da budem bolji igrač, tako da sam siguran da će jednog dana doći poziv selektora za A selekciju Crne Gore”.

Prostor za napredak vidi na treningu, mečevima, ali kako kaže i kroz pobjede i poraze…

Trening, koncentracija i želja su nešto osnovno. Uz to idu pobjede i porazi u bitnim utakmicama, koje takođe smatram nekim vidom svog ličnog progresa. Nakon svake utakmice težim, ka tome da budem bolji, ispravljam greške i naučim nešto što mi može biti korisno u daljem periodu odbojkaške karijere”, rekao je Cimbaljević i dodao da iz svijeta odbojke nema idola…

U odbojkaškom svijetu ima zaista sjajnih igrača, ali nikada nisam imao nekog svog uzora. Naravno, postoji nekoliko vrhunskih odbojkaša, koji igraju baš na mojoj poziciji primača. Trudim se da radim, budem što bolji i jednog dana, postanem sjajan igrač kao oni”, zaključio je Cimbaljević.

Share.

Comments are closed.