Baranin Miloš Ćulafić: Nije mi lako, ali mislim da je pravo vrijeme da se povučem

Jedan od najboljih crnogorskih odbojkaša, Miloš Ćulafić potvrdio je informaciju da je završio reprezentativnu karijeru, nakon skoro 16 godina.

– Posljednje dvije godine sam razmišljao o povlačenju iz reprezentacije. Međutim, nakon one pauze zbog korone nakon prvog Evropskog prvenstva, uželio sam se odbojke, koju mnogo volim, uželio sam se reprezentacije i odlučio sam da odigram još jednu akciju, to drugo Evropsko prvenstvo. Ali, mislim da je sada vrijeme da se povučem, da se pruži prilika mlađima da oni stasavaju – kaže za Ćulafić za Pobjedu.

Kako ističe, odluka nije bila ishitrena.

– Ponavljam, već neko vrijeme sam razmišljao o tome. A veliki uticaj na moju odluku je imalo i to što je u protekloj sezoni u Saudijskoj Arabiji moja porodica bila sa mnom samo jedan kraći period, nismo se vidjeli posljednja tri mjeseca. Mnogo sam se uželio porodici, kćerki pogotovo. Kad se igra za klub i reprezentaciju, mnogo je manje vremena za porodicu, pa u narednom periodu želim više vremena da posvetim porodici. Mislim da je sada vrijeme da se povučem, iako bih, da mogu, igrao još 15 godina. Volim odbojku, ona je veliki dio mog života, a posebno volim da igram za reprezentaciju – dodaje 35-godišnji Ćulafić.

Tokom decenije i po igranja u dresu sa nacionalnim grbom, bilo je uspona i padova.

– Vraćao sam film unazad, to je dosta dug period i lijepo provedeno vrijeme. Bilo je, svakako, dosta lijepih momenata i uspomena, dragih poznanstava. Žao mi je što nismo napravili više, jer mislim da su igrači koji su prošli kroz reprezentaciju imali kvalitet za to. Ali, generalno sam zadovoljan, bilo je i rezultata, jer smo se dva puta kvalifikovali na Evropsko prvenstvo. Lijepa uspomena je i osvajanje Evropske lige 2014. godine, kada sam bio proglašen za najboljeg igrača takmičenja. Nadam se da će reprezentacija nastaviti u tom ritmu i da će ponovo uspjeti da izbori plasman na EP. Želim puno sreće i uspjeha u daljem radu svim momcima, novom selektoru, stručnom štabu i Savezu – istakao je Ćulafić.

Ćulafić je prošlu sezonu proveo u Saudijskoj Arabiji, u dresu Al Faisalija, sa kojim je bio treći u prvenstvu, i drugi i treći u dva tamošnja Kupa.

Nekadašnji korektor Luke Bar, Budućnosti i Budvanske rivijere imao je bogatu internacionalnu karijeru, jer je prije Saudijske Arabije igrao u Francuskoj, Argentini, Južnoj Koreji (u dva navrata), Rusiji, Kataru, Ukrajini, Turskoj, Iranu, Italiji, Švajcarskoj, Grčkoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima..

Share.

Comments are closed.