Barani igrali srcem za Marka

U Sportskoj dvorani “Topolica” sinoć je održana humanitarna utakmica pod sloganom “Pick ‘n’ Roll za Marka”, sa ciljem prikupljanja pomoći za liječenje našeg mladog sugrađanina Marka Nikića.

U utakmici su učestvovali igrači OKK “Primorka” i KK “Mornar”, njih čak 48-oro, a rezultat je na kraju bio 74:74. Igrače je na ovoj posebnoj utakmici bodrio Marko, koji je na kratko došao u Bar, zajedno sa suprugom Milenom i bratom Vladimirom.

U ulozi igrača sinoć se našao i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, koji je istakao da je ovo prilično emotivan trenutak za sve koji su se našli na parketu.

“Ovaj trenutak poseban je i zbog toga što nam se pridružio naš drugar Marko zbog kojeg smo se danas i okupili da odigramo revijalno jednu utakmicu. Ovo su momci koji su dugi niz godina trenirali zajedno, nekada su bili saigrači, nekad suparnici na terenu, ali okupili smo se danas kao jedan tim da pomognemo Marku u njegovoj borbi koju vodi, sa željom da pobijedi“, poručio je Raičević.

Direktor  Sportsko- rekreativnog centra  Bar, koji je organizator ove humanitarne utakmice, Branislav Nenezić, kazao je da se još jednom pokazao jaki sportski duh, te šta znači košarka kao sport.

„Ovdje smo vidjeli večeras mnogo prijatelja, mnogo drugova. Neki se nisu dugo sreli, ali zaista, kao što je i Dušan rekao, jedan emotivan trenutak za sve nas, posebno kad je povod ovakav. Svi smo se udružili da skromno, ali od srca, sprovedemo akciju što bolje, da bismo pomogli Marku. Ja mislim da smo u tome uspjeli, a potvrda je što se skoro 50 momaka odazvalo da igra revijalnu utakmicu. Veliki broj naših sugrađana je došao da isprati događaj“, naveo je Nenezić zahvalivši se svima koji su večeras bili u „Topolici“ – igračima, gledaocima, organizatorima…

„Nadamo se da će Marko sljedeći put, kada revijalnom utakmicom budemo obilježavali recimo neku lijepu godišnjicu iz svijeta sporta u Baru, biti zajedno sa nama na parketu“, kazao je Nenezić.

Marko Nikić zahvalio se svim prijateljima, saigračima, kao i Opštini Bar i Sportskom centru.

„Ovo je veoma emotivan trenutak za mene, svi znaju šta mi košarka predstavlja. Mnogo je teško doći ovdje nakon svega što sam prošao. Ali, vraćam se i biću još jači, i sljedeći put, nadam se da ćemo, kao što kažu dragi Bane i Dule, zajedno igrati i družiti se boljim povodom. Hvala svima još jednom“, preplavljen emocijama i zahvalnošću kazao je Nikić.

Na humanitarnoj utakmici “Pick‘n’Roll za Marka” prikupljeno je 2,814,50 eura.

Marko Nikić (34) je zbog iznenadne bolesti bio na liječenju u klinici „AciBadem“ u Turskoj. Troškove operacije pokrio je Fond zdravstva, ali ne i ostale propratne izdatke boravka u Istambulu, ljekove… U akciju za pomoć Marku priključili su se brojni sugrađani i organizacije. Put liječenja i oporavka još uvijek nije završen za ovog mladog Baranina. A da je Bar grad velikog srca, potvrdili si i odbornici lokalnog parlamenta koji su na nedavnoj sjednici, na inicijativu predsjednika Opštine Bar, Dušana Raičevića svi do jednog podigli ruku i glasali da se za Markovo liječenje opredijeli iz budžeta 15.000 eura.

Share.

Comments are closed.