Barani su hit Telekom Prve crnogorske lige: Poslije tri kola, Mornar je u vrhu tabele

Navijače, ali i trenera Slavoljuba Bubanju mogu da raduju igre fudbalera Mornara na startu šampionata. Zrelo, moderno, borbeno i požrtvovano, ni kad su u minusu nema odstupanja od pozitivnog rezultata. E upravo je tako izgledao barski fudbalski brod protiv Podgorice.

Trener Mornara je stvorio sjajnu hemiju, pravu napadačku ekipu, za koju nema izgubljenog duela. Protiv Podgorice su uspjeli da se vrate poslije šokantnog vođstva rivala, već u četvrtom minutu iz sumnjivo dosuđenog penala, jer je Adrović kako se vidi na TV snimku bio u ofsajdu. Ali sve to na Barane nije ostavilo traga, uspjeli su da se „vrate“ i stignu do ubjedljive i važne pobjede.

-„Sigurno kad ekipa onako otvori utakmicu, mislim u negativnom smilsu, primimo gol iz penala i onako loše stanemo. Ovo je treća utakmica kako prvih 15-tak minuta loše počinjemo meč. Nijesmo bili na nivou, i na tome sam igračima skrenuo pažnju, ali eto, desilo se opet i na tome moramo da radimo. Mislim da smo se brzo vratili, na vrijeme izjednačili i kao protiv Budućnosti pokazali taj karakter. U drugom poluvremenu smo imali kontrolu utakmice, dali drugi gol i možda se nesvjesno povukli iako to nijesam tražio od igrača. Gosti su u tim trenucima bili opasni po bokovima, ali smo i to dobro zatvorili. Na kraju, smo meč sjajno završili trećim golom u sudijskoj nadoknadi i istračali dobru traniziju što nam se često dešava na početku sezone što je veoma dobro. O toj dominaciji govori i podatak da je čak sedam fudbalera bilo ispred golmana gostiju i na sjajan način završili utakmicu, kazao je Bubanja i dodao:

-„Mislim da je dobra stvar što su navijači kod mojih igrača prepoznali želju i oni su im dosta pomogli u drugom poluvremenu gdje su ih bodrili do kraja i ovo je zajdnička pobjeda i zaista samo tako možemo da pravimo dobar rezultat, kazao je starteg Barana, Slavoljub Bubanja.

Trener gostiju Dejan Roganović je istakao da je publika uživala, jer je viđen dobar fudbal.

-„ Viđena je lijepa fudbalska predstava u Baru. Mi smo dobro počeli utakmicu, odnosno onako kako smo se dogovorili. Rano smo postigli gol, imali šansu za eventualno još jedan ili dva. Mornaru u prvom poluvremenu i pored velikog posjeda, nijesmo dozvolili neke velike prilike u tom dijelu igre. Međutim, kada u kasnoj fazi prvog poluvremena napravite individualne greške i dozvolite ovakvoj ekipi Mornara da se vrati u 41′ ili 42′ minutu, onda im date krila. I u drugom dijelu smo napravili dosta grešaka, a onda sigurno ne možete da se nadate boljem rezultatu, sem poraza. Nadam se da ćemo se u narednom periodu ispraviti, prije svega više željeti, manje griješiti i da ćemo u narednim kolima početi da osvajamo bodove, kazao je Roganović.

U narednom kolu Mornar je gost Zete, dok će Podgorica da igra gradski derbi na stadionu pod Goricom, protiv Budućnosti.

Share.

Comments are closed.