Bajramović: Mi smo sportska imenica Mrkojevića i kao takvi ne želimo ponižavanje

Na zvaničnom sajtu Opštine Bar, 17. septembra 2020.godine, objavljena je Odluka o sufinansiranju programa sportskih organizacija za 2020.godinu.

Tim povodom, objavljujemo integralno saopštenje upućeno našoj redakciji, od strane Omladinskog odbojkaškog kluba „Mrkojevići“, koje potpisuje Elvir Bajramović.

„Pohvaljujemo napore Opštine Bar da i u godini koja je jako teška i ekonomski zahtjevna na svim poljima, podrži i sufinansira 25 sportskih organizacija iz Bara. U tih 25 je i Omladinski odbojkaški klub „Mrkojevići“ koji je podržan sa 144,61€ za 2020.godinu. Ovo je još jedan u nizu pokušaja da se kao i prethodnih godina klubovi razvrstavaju na podobne i nepodobne, velike i male. Nelogično je da Omladinski odbojkaški klub „Mrkojevići“ dobije toliko malo novca, a da se zna da već dugi niz godina isti radi u jako teškim tehničkim i organizacionim uslovima.

Već unaprijed znamo odgovor da je ocjenjivanje programskih aktivnosti bio korektan, kako mi reče jedan od članova komisije „ni po babu, ni po stričevima“. Ni moj babo, ni moj stric nikoga nisu svojim radnim i čestitim životnim i radnim vijekom zadužili da bih kao osoba koja vodi ovaj klub imao potrebe da bilo koga pozovem i molim da se izađe u susret klubu i pomogne mu se malo ozbiljnije kada je ova raspodijela novca u pitanju.

Od juče se putem zvaničnih društvenih mreža Opštine Bar jako perfidno objavljuje vijest o sufinansiranju 25 sportskih organizacija bez glavnog dijela da se objavi koji je to iznos. Istina, isti je objavljen na zvaničnom sajtu Opštine, koji većina naših sugrađana ni iz navike, a ni iz preke potrebe ne posjećuje.

Zbog članova našeg kluba, roditelja koji svih ovih godina u najvećem dijelu članarinama finansirajju rad Omladinskog odbojkaškog kluba „Mrkojeviči“, zbog sportske javnosti koja prati rad našeg kluba u Mrkojevićima, Baru, širom Crne Gore, van granica naše države, zbog dijaspore Mrkojevića, ocjenjivačka komisija je na osnovu utrđenih kriterijuma, vrednovala prijave sportskih organizacija prema pravilinku i bodovanju, prema kome Omladinski odbojkaški klub „Mrkojevići“ nema osnova za veći iznos od 144,61€ za 2020.godinu.

Ne postavljamo nikome lično pitanje, ali se postavljaju pitanja:

Da li je nekoga u Sekretariju za kulturu sport i mlade intersovalo na koji način je odnedavno postavljena odbojkaška podloga u Pečuricama?

Na koji način tokom cijele takmičarske sezone djeca iz Mrkojevića putuju do najbliže fiskulturne sale od njihovog mjesta stanovanja, dakle do Starog Bara?

Kako se djeca prevoze na zvaničnim utakmicama koje klub igra tokom sezone van Bara u organizaciji OSCG?

Da li Vam je ikad bilo interesantno da zvanično posjetite naš klub, organizujete radnu posjetu istom, izađete van svojih kancelarija i na licu mjesta se uvijerite u rad kluba i njegovu masovnost, kako bi bar na trenutak doživjeli na kakav način funkcionišemo?

Da li znate da smo jedan od rijetkih klubova u Baru koji je u prethodnim sezonama najmlađim našim članovima omogućio besplatno treniranje?

Da li Vam je bilo teško da posjetite naš web sajt i na njemu pogledate rad našeg kluba, fotografije svih naših aktivnosti, na kojima se može svako uvijeriti da na dresovima i sportskim majicama našeg kluba nema nijednog drugog grba osim klupskog?

Ovim putem molim odgovorne čelne ljude koji vode Opštinu Bar, da presipitaju Pravilniku o bližim uslovima, načinu, postupku i kriterijumima za dodjelu sredstava sportskim organizacijama, razlog njegovog mijenjanja skoro svake druge godine, način formiranja komisije koja nije nazavisna, već sastavljena od većine članova koji su prema političkim osnovama angažovani u lokalnu samoupravu.

Naš klub će pobijediti u ovoj ovoj utakmici koja se ne vodi na terenu, već i ova, kao i mnoge prije nje, po plažnim barovima, kafanama i na „poslovnim“ ručkovima.

Kao ni do sada, van terena nećemo dozvoliti nikakve opstrukcije prema našem klubu, izmišljene dodijele novčanih sredstava i slično.

Na kraju, Omladinski odbojkaški klub „Mrkojevići“ će u sezoni 2020/2021. nastupati u II seniorskoj ligi Crne Gore za odbojkašice, KUP takmičenju, kao i najmasovnijem takmičenju za najmlađe, „EKO mini odbojci“, zaključuje se u saopštenju.

Share.

Comments are closed.