Atletske stipendije za Ljiljanu Matović, Ognjena Vojvodića i Amira Papazija

Atletski savez Crne Gore potpisao  je ugovore o stipendrianju sa najboljim atletičarima Crne Gore: Slađanom Perunovic, Marijom Vuković, Danijelom Furtulom, Darkom Pešićem,Tomašem Đurovićem u iznosu od 300 eura  i Ljiljanom Matović u iznosu od 200 eura  na mjesečnom nivou, što ukupno iznosi 20.400€. Ta sredstva opredijelilo je Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore za stipendije sportistima ASCG za 2020.godinu.

Savez je iz sopstvenih sredstava za realizaciju plana i programa za 2020.godinu u cilju podrške najboljim perspektivnim juniorima: Ani Bošković i Amiru Papaziju opredijelio po 100 eura, dok će Ognjen Vojvodić i Irena Bošković primati po 80 eura sto iznosi oko 3.000 eura.

Ugovore  sa atletičarima potpisao je predsjednik ASCG Gojko Banjević i direktor Saveza Milorad Vuletić.

Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i sekretar Saveza Milan Madžgalj, kao i  predstavnici Ministarsva sporta i mladih  Crne Gore, generalni direktor Direktorata za sport Miloć Lalević i savjetnica u Ministarstvu sporta i mladih Martina Malić.

Direktor ASCG  Milorad Vuletć zahvalio se Ministarstvu sporta i mladih Crne Gore na kontinuiranoj podršci  i istakao  na izuzetnu saradnju koja postoji uz nadu da će se ista nastaviti i u narednom periodu.

Mogućnost da možemo našim najboljim i perspektivnim atletičarima  pružiti finansijsku podršku je motiv  njima da se više i brže angažuju na postizanju kvalitetnijih rezultata. Realno je da će ove godine neki naši atletičari ostvariti i Olimpijsku normu što će Savez dodatno ispratiti na odgovarajući način.

-“Perspektivnim juniorima je ovo samo jedan znak da ASCG  prati njihov rad i uspjehe, te da će vrijedno trenirati  i sjutra imati kvalitetne rezultate u seniorskoj kategoriji. Svakako, ponovo  naglašavam da sve ovo ne bi bilo moguće bez Ministarstva sporta koje nam je i ove godine omogućilo da još više poboljšamo kvalitet atletike u Crnoj Gori,  istako je direktor ASCG Milorad Vuletic.

Direktor Direktorata za sport Miloš Lalević istakao je brigu Ministarstva sporta za sportiste u Crnoj Gori u dodjeli stipendija i podrsku Savezima. –“ASCG kontinurano radi na podizanju kvalitata atletskog sporta u Crnoj Gori, gdje najbolji atletičari realiziju pripreme van Crne Gore što traži izuzetna finasijska sredstva uz realizaciju programa – istakao je Lalević.

Share.

Comments are closed.