Atletičari Crne Gore na Igrama malih zemalja Evrope u Baru osvojili 12 medalja

Atletičari Crne Gore imali su do sada najzapaženiji uspjeh na Igrama malih zemlja Evrope. Sa osvojenih 12 medalja su najuspješniji predstavnici od svih crnogorskih učesnika na ovogodisnjim igrama održanim u našoj zemlji.

Zlatne medalje osvojili su: Marija Vuković u skoku u vis, Kristina Rakočević u bacanju kugle, Ljiljana Matović u troskoku i Danijel Furtula u bacanju diska.

Srebrenim medaljama okitili su se: Kristina Rakočević u bacanju diska, Tomaš Đurović u bacanju kugle, Štafeta 4x100m u sastavu :Edin Erović, Luka Rakić, Kristian Subotić i Srđan Marić, dok su bronzana odličja osvojili: Ljiljana Matović u skoku u dalj, Darko Pešić u skoku s motkom i na 110m prepone, Ana Bošković u bacanju koplja i Slađana Perunović na 10.000m.

Na prethodnim igrama koje su održane u San Marinu crnogorski atletičari držali su rekord sa osvojenih 9 medalja.

-Sigurno, ovo je veliki uspjeh kompletnog tima ASCG na čelu sa selektorom Osmanom Erovićem i nacionalnim trenerima koji su učestvovali na manifestaciji u Baru. Pored takmičarskog rezultata i uspješne organizacije takmičenja u atleitci, i pohvala od svih učesnika, ASCG je kakko stoji u obraćanju medijima, još jednom potvrdio svoje kapacitete u takmičarskom i organizaicjom smislu koje pripadaju svim trenerima, klubovima, atletičarima, atletskim sudijama i rukovodstvu Saveza.

*       *       *

Prvi potpresjednik Evropske atletske federacije Dobromir Karamarinov održao sastanak sa učesnicima seminara EAA koji su pohadjali prestavnici Saveza.

Za vrijeme održavanja Igara malih zemalja Evrope u Baru, prvi potpredsjednik Evropske atletske federacije Dobromir Karamarinov održao je dvočasovni sastanak sa predstavnicima ASCG koji su učestvovali na seminaru EAA u Baru.

Sastanku su prisustvovali predstavnici ASCG: Goran Čavić, Biljana Đurović, Sanja Đurnić i Goran Trifunović kao i sekretar ASCG Milan Madžgalj.

Potpredsjednik Karamnarinov upoznao je predstavnike ASCG sa njihovim predstojećim zadacima i obavezama kao i obavezi ASCG da oni kao već profilisani kadar Saveza za organizovanje nacionalnih šampionata budu uključeni u organizaciju takmičenja i da budu edukovani na sledećim seminarima koje će organizovati Evropska i Balkanska atletska federacija.

Karamarinov je bio zadovoljan što su učesnici seminara bili uključeni na najvažnijim pozicijama u organizaciji atletike na Igrama malih zemalja Evrope, što predstavlja kvalitet za organizaciju takmičenja i za ASCG čime će se bitno unaprijediti kvalitet takmičenja, suđenja i svih bitnih segmenata organizacije atletskih manifestacija. Takođe, Karamarinov je potencirao buduće ciljeve i istakao da će oni kao polaznici seminara u narednom periodu biti delegirani od strane ASCG za pojedina takmičenja na nivou Balkanske atletske federacije kao prvu stepenicu za njiihovu dalju edukaciju. Svi učesnici na sastanku bili su zadovoljni sa odnosom Evropske i Balkanske atletske federacije i ASCG prema njima i planovima da se što više takvih profisilisanih ljudi uključi u rad Saveza.

*        *        *       

Banjević i Karamarinov

Specijalni izaslanik Evropske atletske federacije prvi potpredsjednik EAA Dobromir Karamarinov koji je bio prisutan ispred EAA na takmičenjima u atletici u Baru, po završetku atletskih takmičenja u prisustvu tehničkog delegata Evropske atletske federacije Andreasa Gogasa iz Grčke koji je ispred EAA bio tehnički delegat u atletici dodijelio je specijalnu plaketu Evropske atletske federacije Atletskom savezu Crne Gore.

Ovo visoko priznanje EAA je dodijelila u znak zahvalnosti za uspješno organizovana atletetska takmičenja koja su po ocjeni delegata EAA i ostalih službenih lica takmičenja i prestavnika zemalja učesnica besprijekorno organizovana po svim standardima IAAF-a i EAA u okviru Igara malih zemalja Evrope u Baru, koje je uspješno organizovao Crnogorski olimpijski komitet, sa ASCG i Opštinom Bar na stadionu SRC “Topolica” realizovao atletsko takmicenja u 19 muških i 18 ženskih disciplina. Na Igrama je nastupilo preko 180 sportista iz devet država, a visoko priznanje Evropske atletske federacije ispred ASCG primio je presjednik Gojko Banjević.

Share.

Comments are closed.