ASCG: Milorad Vuletić ponovo izabran za predsjednika

Milorad Vuletić nakon četiri godine ponovo je izabran za predsjednika Atletskog saveza Crne Gore. Od kraja 2018.godine tu funkciju obavljao je Gojko Banjević, koji je tada upravo naslijedio Vuletića.

To je odlučeno na Skupštini ASCG, koja je održana u prostorijama Univerzitetskog sportskog centra, a kojoj je prisustvovalo 15 od 21 delegata.

Delegati skupštine, za predsjednika ASCG, izabrali su Milorada Vuletića , istaknutog atletskog radnika ,zaslužnog sportskog radnika Crne Gore, dobitnika najvećeg priznanja od Evropske atletske federacije , kao i priznanja od Svjetske federacije. Vuletić je posljednje četiri godine obavljao funkciju direktora ASCG. Takođe, konstatovano je da je crnogorska atletika od kada se Milorad Vuletić uključio u rad ASCG ostvarila najveće uspjehe u svojoj istoriji.

Delegati skupštine usvojili su Plan i program rada koji je podnio predsjednik Milorad Vuletić koji je za svoju kandidaturu dobio glasove 14 delegata,jedan delegat je bio uzdržan. Delegati su izabrali Upravni Odbor ASCG u sastavu: predsjednik Milorad Vuletić i članovi UO ASCG: Igor Pešić, Dijana Mirković, Tomaš Đurović – predstavnik atletičara, Osman Erović -selektor reprezentacije Crne Gore i Jovića Đurnić, predsjednik atletskog kluba “Sanja” iz Bara.

Izabran je Nadzorni odbor u sastavu: predsjednik Milorad Joković, zamjenik Dario Đuričković, član Mladen Vujačić. Delegati Skupštine usvojili su plan i program ASCG za 2023. godinu sa finansijskim planom i konstatovali da se očekuje još veća finansijska podrška nadležnog resornog Ministartva sporta, s obzirom na izuzetne ostvarene rezultate koje je crnogorska atletika postigla u prethodnoj godini i takmičenja koje crnogorske atletičare očekuje u 2023.godini od Balkanskih,Evropskih i Svjetskih prvenstava za sve uzrasne kategorije i mnogobrojne aktivnosti Saveza.

Delegati skupštine usvojili su Izvještaj o radu Atletskog saveza Crne Gore sa finansijskim pokazateljima za period 1.1.2022. do 31.12.2022.godine i Izvještaj nadzornog odbora ASCG za 2022. godinu.Usvojena su pravila i propozicije za organizovanje i spovodjenje takmičenja u ASCG za 2023.godinu. Takođe, delegati Skupštine konstatovali su da je crnogorska atletika u 2022.godini ostvarila svoj najveći uspjeh u istoriji.Marija Vuković je na Evropskom prvenstvu za seniore održanom u Minhenu 21.avgusta osovjila srebrenu medalju u skoku uvis, što je najveći uspjeh crnogorske atletike do sada. Marija je osvojila i četvrto mjesto na Dvoranskom prvenstvu svijeta u Beogradu i prvo mjesto na Mediteranskim igrama u Oranu. Na rang listi Svjetske atletske federacije Marija Vuković se nalazi na devetom mjestu.

Danijel Furtula na Mediteranskim igrama u Oranu, osvojo je bronzamu medalju,dok je na Prvenstvu malih zemalja Evrope koje je održano na Malti osvojio zlatnu medalju. Na međunarodnim takmičenjima u 2022.godini crnogorski atletičari osvojili su osam medalja od čega dvije zlatne, te po tri srebrne i bronzane. Crnogorski atletičari su ispunili devet normi za međunarodna takmičenja. Pored već navedenih normi , ispunili su i 26 za Balkanska prvenstva . U 2022.godini crnogorski atletičari postavili su 71 rekord Crne Gore i to 25 u muškoj i 46 u ženskoj konkurenciji.

Share.

Comments are closed.