ASCG: Marijin rezultat dostojan divljenja, koliko god da skoči u finalu, ona je skočila u istoriju

Povodom najvećeg uspjeha koji je crnogorska atletika postigla od nezavisnosti Crne Gore 2006.godine, plasmanom Marije Vuković u finale Olimpijskih igara, ASCG iskreno čestita Mariji Vuković na ostvarenom rezultatu  sa željom da u finalu istraje i pokaže svoju vrijednost, za koju mi ne sumnjamo  da posjeduje, ističu iz ASCG.

Atletski savez Crne Gore, želi pored čestitki da istakne i  rezultate koje je postigao i naš drugi olimpijski učesnik  Danijel Furtula koji je najboljim rezultatom i  nacionalnim rekordom od 65,59m u bacanju diska pokazao da se nalazi u samom svjetskom vrhu bacača diska.Nažalost, zbog povrede nije mu se pružila prilika da se plasira u finale  i ako je tu  daljinu objektivno imao.

Ovo je najuspješnija godina u istoriji crnogorske atletike i ponosimo se svi zajedno  time , kao i  sa svim ljubiteljima atletskog sporta ,sportskim radnicima ,posebno atletskim i odajemo priznanje svakom ko je imao udjela u stvaranju ovih  rezultata. Ponosni na Marijin rezultat, dostojan divljenja, upućujemo joj čestitke i podršku za nastup u finalu Olimpijskih igara.

Ovim putem molimo crnogorsku sportsku javnost da svoj interes podredi Marijinom nastupu u finalu na način što će razumjeti da joj je sada najpotrebniji mir i koncentracija kao važan segment pripreme za budući nastup.

U finalnoj borbi  nikad se ne zna,ali sa ovim što je napravila  Marija , ASCG i sportska javnost u Crnoj Gori treba da se ponose. Svaka čast Marija ,uz tebe smo  ,čestitamo ti na uspjehu i želimo ti da to potvrdiš u finalu .

Atletski savez zajedno sa sadašnjim partnerima COK-om i Upravom za sport i mlade pokušaće i u buduće da stvori bolje uslove onim atletičarima koji zavređuju pažnji ,a njih nije mali broj,  da dođu  do vrhunskih rezultata na svim najvažnijim takmičenjima – od Balkanskih, Evropskih, Svjetskih i Olimpiskih igara  u nadi da ćemo jednog dana dostići te visine da se radujemo osvojenoj medalji.

Koliko god da Marija skoči u finale ona  je već skočila u istoriju.

Share.

Comments are closed.