Anabela Mujovi predstojećeg vikenda nastupa na Evropskim olimpijskim igrama mladih u Slovačkoj

Godinama unazad Anabela Mujovi svojim sjajnim rezultatima skreće pažnju barske i crnogorske sportske javnosti. U klubu nekadašnje velike šampionke sa ex-yu prostora Sanje Đurnić, ova mlada Baranka najavljuje neslućene visine.

-Rođena sam 2006. godine u Baru, i član sam Atletskog kluba „Sanja”. Atletikom se bavim od svoje devete godine. Pohađala sam Osnovnu školu „Anto Djedović”, završila je kao odličan djak, a svoje školovanje nastavila sam u Srednjoj Stručnoj školi i prvi razred takodje završila sa odličnim uspjehom – ovako se predstavila buduća velika atletska zvijezda.

Trudila sam se koliko god sam mogla da uskladim atletiku i školu. Naporno je i teško, posebno kad se spremam za neko veće takmičenje i moram da izostanem sa časova. Uvijek sam imala veliku podršku u školi, svi me podržavaju i pomažu mi da nadoknadim izgubljeno i ovim putem ih sve pozdravljam i zahvaljujem im se od srca. Uvijek su bili uz mene, podržavali me i davali sve od sebe da mi isprate svaki uspjeh, posebno nastavnica iz OŠ „Anto Đedović” Ljiljana Milović i direktorica Stanka Vukčević. Atletika je postala sastavni dio mog života, a tako će nadam se i ostati. Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nemam toliku pomoć i podršku moje najbolje i najvoljenije trenerice, Sanje Djurnić – kaže Anabela i nastavlja:

Porodica mi je sve. Oni su moja podrška, tu su za mene i kad je sve u redu i kad je teško. Prolazili su sa mnom sve prepreke, bodrili me, i nisu dali da posustanem već su mi davali snagu da se borim i istrajem. Puno mi pomažu i uvijek mogu da se oslonim na njih.

Anabela želi da poruči svima da se bave sportom. Bilo da je to atletika, košarka, fudbal ili tenis, jednostavno nije bitno kojim sportom ćete se baviti i nije bitno da li ste najbolji.

Bitno je da vodite računa o sebi i svom zdravlju. Ako nešto dovoljno jako želite to će se i ostvariti, samo ako vrijedno radite i trudite se – poručuje Anabela.

Za svoje najvrednije rezultate smatra ostvarenje norme na 400 metara (59.56) za Balkanijadu, i ostvarenje norme za Eyof (Evropske olimpijske igre mladih) u troskoku koje će biti održano 23. jula u Slovačkoj.

Naročito sam ponosna na crnogorski rekord u skoku u dalj za mladje juniorke, koji sada iznosi 5.56m. Takodje, na Balkanskim školskim igrama osvojila sam prvo mjesto u skoku u dalj. Ovo su samo neki od mojih najdražih ostvarenja. Očekujem da i u narednom periodu ostvarim jos bolje rezultate i što više normi za neka jača i veća takmičenja, kazala je Anabela Mujovi.

Share.

Comments are closed.