ABA liga: Takmičenje kreće prema planu, Skupština u subotu

Sastanak ABA lige u petak je završen, a predstavnici devet klubova su jednoglasno predložili da se Skupština održi u subotu 26. septembra sa početkom u 10 časova.

Sastanku nisu prisustvovali Crvena zvezda, FMP Železnik, Cibona, kao ni predstavnici Splita i Borca iz Čačka, koji tek treba da budu primljeni u privredno društvo. Postignut je dogovor da se na Skupštini, koja je na programu u subotu, razmatraju tačke koje su direktno vezane za početak takmičenja u ABA i ABA 2 ligi.

Elitno takmičenje bi trebalo da počne 3. oktobra, a što se ABA 2 lige tiče, iako nije bilo razgovora na tu temu, gotovo je izvjesno da će se takmičenje odvijati turnirskim sistemom u balonima.

Na Skupštini bi legitimitet trebalo da dobiju Dubravko Kmetović kao direktor i Milija Vojinović kao sportski direktor.

U svakom slučaju, cilj učesnika radnog sastanka je očigledno bio da se krene sa takmičenjem, sa nadom da će u hodu uspjeti da se riješe ostali problemi. Međutim, ostaje nejasno kakav će biti stav Partizana u vezi sa prenosom udjela vlasništva FMP Železnika, odnosno sa imenovanjem Zorana Toškovića na mjesto predsednika.

Naravno otvoreno je i pitanje, da li će Crvena zvezda pristati da se problemi u vezi sa sukobom interesa rešavaju na Arbitražnom sudu u Lozani, ili će instistirati na Trgovinskom sudu u Zagrebu.

Dosta pitanja je i dalje otvoreno, ali ako se usvoje tačke dnevnog reda koje otvaraju Skuštinu u subotu, ABA liga bi mogla da počne kako je i planirano 3. oktobra.

Načelan dogovor je postignut da Skupština koja slijedi bude isključivo posvećena početku takmičenja, a da sve ostale tačke i problemi budu ostavljeni sa strane do daljnjeg.

Share.

Comments are closed.