Košarkaši Mornara gosti Splita

Četvrti duel Splićana i Barana (Mornar je dobio sva tri prethodna) u regionalnom takmičenju biće posljednje i desetoplasirane ekipe na tabeli.

Split u dosadašnjem toku AdmiralBet ABA lige ima tri pobjede, a Mornar Barsko zlato sedam, s tim da su Splićani odigrali utakmicu više.

Trener Barana Mihailo Pavićević ističe da njegov tim još nije prebrinuo brige oko opstanka i do kraja u svaki duel ulazi sa pobjedničkim ambicijama.

Mihailo Pavićević – KK Mornar Barsko zlato

„Ova utakmica znači puno i njima i nama i od izuzetnog je značaja za obje ekipe. Oni se bore za goli život, a mi još nismo obezbijedili opstanak. Prijateljstvo će uvijek postojati između naša dva kluba, ali sport je sport, i kad počne utakmica može samo jedan da pobijedi. Učinićemo sve sa naše strane da spremni uđemo u ovaj meč i da neke greške koje su bile očigledne u prethodnom kolu protiv Cedevita Olimpije probamo da anuliramo. Nemamo bilo kakvih  kalkulacija, u sve utakmice do kraja ulazimo sa podjednakom željom i voljom da ostvarimo pobjedu“, kazao je Pavićević.

Marko Jeremić očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje u svoju ekipu.

„Biće teško, ali psihološka prednost je na našoj strani jer nemamo šta da izgubimo, a eventualnom pobjedom možemo da prebrinemo sve brige. Vjerujem u čvrstinu i karakter svoje ekipe“, istakao je Jeremić.

Mornar Barsko zlato je u Split otputovao u srijedu popodne svojim autobusom, a utakmica se igra u petak, 11. marta, od 20 časova.

Share.

Comments are closed.